MILITÆRETS SANDE ”SKJULTE FJENDE” AFSLØRET I SENATSHØRINGER
Politikere fokuserer på overmedicinering

I november 2014 tilkendegav flere eksperter over for de amerikanske senatorer, at medicinering med psykofarmaka er en vigtig faktor i forbindelse med den høje selvmordsrate blandt krigsveteraner.

Som et resultat af den dokumentation, der blev fremlagt af et ekspertpanel samt de skriftlige vidneudsagn, der var blevet fremsendt af Medborgernes Menneskerettighedskommission, fokuserede medlemmerne af Senatets Komité for Veterananliggender langt mere på problemet med overmedicinering end ved nogen tidligere høringer.

Med senator Bernard Sanders fra Vermont som formand hørte komitéen følgende fra Susan Selke, der er mor til marinesoldat Clay Hunt, som tog sit eget liv i en alder af 28 i 2011 efter tjeneste i Irak og Afghanistan. Sønnen havde klaget over at være deprimeret, hvilket fik læger fra veteran-administrationen til at sætte ham på en cocktail af psykofarmaka. Når han så rapporterede om medicinens bivirkninger, fik han blot udskrevet endnu flere recepter.

læs mere >>

AFSLØRENDE KENDSGERNINGER OM PSYKIATRISKE OVERGREB
Veteraner kræver, at medicineringen af soldater ophører

Med en selvmordsrate, der er tæt på tre gange så høj blandt amerikanske veteraner, som i den generelle befolkning, vil de, der bekymrer sig for vores soldater, virkelig gerne finde svar, som kan hjælpe med at løse krisen. Svarene findes i MMK’s afslørende dokumentarfilm, Den skjulte fjende: Psykiatriens skjulte agenda, som afslører årsagssammenhængen mellem psykofarmaka, den høje selvmordsrate blandt veteraner, pludselige dødsfald og stigende vold inden for militæret.

Sergent i de Grønne Baretter (fhv.) Hannis Latham (til venstre) og oberst i luftværnet, John Henke (højre), er veteraner, der arbejder på at beskytte andre veteraner og militærpersonale mod psykiatrisk medicinering ved regelmæssig fremvisning af filmen for veteraner over hele landet.

”Psykiatrisk medicin gør vores moderne krigsførelse så meget mere dødbringende for vores hjemvendte soldater end nogen tidligere krig,” sagde sergent Hannis Latham, USA’s Grønne Baretter, ”A-holdet” under 10. specialstyrke (fhv.).

”I stedet for at skabe rehabiliteringsprogrammer for hjemvendte veteraner, som har været igennem en meget ubehagelig oplevelse, så får vores veteraner meget ofte ordineret antipsykotiske midler, beroligende midler og antidepressiver og bliver opfordret til at blande det sammen og tage det.”

Oberst John A. Henke (fhv.), der er en højt dekoreret luftværnspilot, militærpræst og klinisk psykolog, og som deltog i USA’s viceforsvarsministers studie omkring kampklarhed, siger:

læs mere >>

Forlang ansvarlighed
FAMILIER TIL FALDNE ØNSKER SVAR

”Vi vil altid huske Andrew som en studerende med topkarakterer, som ørnespejder og som en af USA’s marinesoldater og ikke mindst som vores søn.”
– Shirley White, Andrews mor

Korporal Andrew White, en sund og loyal 23-årig marinesoldat, var hjemme igen efter ni måneder i Irak. Ligesom så mange af hans kammerater i forsvaret led han af de tilsyneladende helt normale stresssymptomer fra krigen – søvnløshed, mareridt og rastløshed. Den unge korporal henvendte sig på militærhospitalets psykiatriske afdeling for at få hjælp.

Gennem de næste 11 måneder fik Andrew udskrevet en cocktail på 19 forskellige former for medicin, inklusive antidepressiver, antipsykotisk medicin og benzodiazepiner (beroligende midler) af de læger, der tog sig af veteraner. Hans fysiske, mentale og følelsesmæssige forfald gjorde hans familie rædselsslagen, og i løbet af nogle få måneder kunne de slet ikke kende ham.

Andrews mor, Shirley White, har sagt: ”Han kunne ikke fungere. Han var en zombie. Det var, som om vi passede en ældre person.” Når hun og hendes mand, Stan, spurgte Andrews læger ud om medicinens virkninger, sagde de blot, ”det tager tid (før pillerne virker)”.

læs mere >>

FAKTA
Psykiatrisk medicin og død

2012: Der døde flere soldater på grund af selvmord end i kamp – ca. en om dagen. Selvmord blandt veteraner når op på ca. 22 om dagen.

2005-2011: Militærlægers ordinering af adfærdsændrende medicin, der er kendt for at forårsage selvmord og voldelig adfærd, voksede med 696 %.

2004-2012: Den amerikanske levnedsmiddel- og lægemiddelstyrelse (FDA) modtog 14.773 bivirkningsrapporter vedrørende psykiatrisk medicin, der forårsager mordtanker og mord, mani og aggression.



Neurolog undersøger ”pludselige dødsfald”

Den californiske neurolog, dr. Fred Baughman, jr., har udarbejdet en liste over næsten 400 mistænkelige dødsfald blandt soldater og veteraner, hvoraf mange er tilskrevet ”naturlige årsager”.

”Hvad fanden er ’naturlige årsager’ for en 20-årig?” spørger Baughman.

Hans forskning har bragt ham til den overbevisning, at ”pludseligt hjertestop uden puls og hjernedød i 4-5 minutter sandsynligvis kan forårsages af en cocktail af psykiatrisk medicin, specielt antipsykotiske midler”.

læs mere >>

INDFØR MENNESKERETTIGHEDER PÅ DET PSYKISKE SUNDHEDSOMRÅDE

Som en almennyttig vagthund over for psykiatrien er CCHR – Medborgernes Menneskerettighedskommission – afhængig af medlemskaber og bidrag til støtte af vores mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold på området. Du kan blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykiatrien og beslægtede områder, ved at slutte dig til den gruppe, der har været medvirkende til at få vedtaget over 170 love, der beskytter borgerne mod overgreb fra psykiatriens side.

DOWNLOADS