CCHR PROTESTERER VED EN NEUROVIDENSKABELIG KONGRES

CCHR Florida uden for Orlando Hilton før de lancerede deres tre timers protestmarch.
Floridas Citizens Commission on Human Rights lod sin stemme blive hørt i Orlando.

Neuroscience Education Institute (Instituttet for uddannelse i nervevidenskab) (NEI) afholdte sin årlige Psyko-farmakologi kongres i 2015 på hotel Hilton i Orlando i Florida, hvor mere end 1.200 psykiatere og mentalsundhedspersonale samledes for at lære ”videnskaben og effektiviteten ved psykofarmaka”, en bestræbelse, der blev sponseret af medicinalindustrien.

Men for at sørge for at deres kongres var alt andet end fredelig, mødte CCHR Florida-holdet op for at protestere overmedicineringen af amerikanerne og de dødelige bivirkninger fra de selv samme psykofarmaka. For det første har ADHD-medicin fået mere end 40 advarsler i otte lande for deres skadelige bivirkninger, inklusive aggression, depression og forøget selvmordstendenser.

NEI-psykiater Stephen M. Stahl bliver betalt store penge for at ordinere psykofarmaka. Han modtog 1,2 millioner dollars, da han var den psykiater, der skrev de fleste recepter på det anti-depressive middel Brintellix.

”Folk bliver nødt til at bede om bevis for, at disse stoffer virker. De vil ikke finde nogen,” siger Diane Stein, formand for CCHR Florida.

I overensstemmelse hermed tog CCHR-medarbejdere og frivillige ud på gaderne med skilte, der erklærede: ”Barndom er ikke en mental lidelse” og ”Psykiatri: værdiløs videnskab og farlige stoffer”.

Biler, der kørte forbi, viste deres støtte ved at trutte i hornet, en sherif holdte ind til siden for at udtrykke solidaritet, og en forbipasserende begyndte spontant at give vand til demonstranter, der marcherede i mere end tre timer. Endnu en rullede sit vindue ned og råbte: ”Gud velsigne jer for, hvad I gør!”



VI VIL rigtig GERNE HØRE FRA DIG

Lad os høre din historie, og hvad du har tænkt dig at gøre for at stoppe psykiatriske overgreb. Sammen kan vi gøre en forskel.

NÅR DERES STOFFER IKKE VIRKER ØDELÆGGER PSYKIATERE LIV MED ELEKTROCHOK

Ken voksede op med en far, der var alkoholiker, og som mishandlede ham fysisk. Han blev ordineret psykofarmaka for depression i en alder af 14. Da medicinen gjorde ondt værre, blev han ordineret en anden slags, som kun forværrede hans problemer.

Da han var 21, blev han fortalt af en psykiater, at han havde brug for chok-”terapi”. Han siger, at han blev givet så meget medicin, at i en døs gav han sit samtykke.

I løbet af det kommende år modtog Ken 30 elektrochokbehandlinger. Han insisterede på, at det stoppede, fordi det ødelagde hans hukommelse.

Ken var desorienteret. Hans far blev nødt til at lære ham at binde sine sko. Når han gik en tur rundt om husblokken alene, farede han vild. Hans læge anslog, at hans IK var faldet med 50.

Ken, som nu er 27 år gammel, har dette at sige om elektrochok: ”Jeg har ikke nogen erindring om min barndom eller high school. Det fjerner din fortid og fremtid ... jeg kan ikke gå på universitetet. Jeg glemte, hvordan man skriver og læser. Nogen fortalte mig, at jeg var blevet myrdet, og jeg satte pris på, at de fortalte sandheden. Det har været et fuldstændigt mareridt. Jeg siger min mening for at forhindre folk i at gøre det samme.”

Ken er en ud af 100.000 amerikanske voksne og børn, der modtager elektrochok hvert år. Hver af dem har historier, der er ligeså rystende som hans. Overlevende taler om voldsom smerte, tristhed, forvirring, ødelæggelse af hukommelsen og komplet tab af selvstændighed i livet.

Og det sker ikke kun i USA. Mere end en million mennesker, inklusive ældre, børn og gravide kvinder, bliver givet elektrochok rundt om i verden hvert år.

Spred ordet om denne destruktive praksis. I person, på de sociale medier, til embedsmænd: få din stemme hørt. DU KAN GØRE EN FORSKEL



VI HAR BRUG FOR DIN HJÆLP

Som en almennyttig vagthund over for psykiatrien er CCHR – Citizens Commission on Human Rights – afhængig af medlemskaber og bidrag til støtte af dets mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold på området. Du kan blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, ved at slutte dig til den gruppe, der har været medvirkende til at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgerne mod overgreb inden for psykisk sundhed.

DOWNLOADS