HVORDAN CCHR TYSKLAND FIK INSTITUTIONER FOR PLEJEBØRN MED PSYKIATRISKE GYSER­HISTORIER LUKKET NED

Medlemmer af Citizens Commission on Human Rights Tyskland og andre chokerede borgere protesterer mod behandlingen af Tysklands unge i landets institutioner for plejebørn.
Efter at have været vidne til den destruktive cyklus indenfor ungdomsforsorgen og institutioner for plejebørn gik Citizens Commission on Human Rights Tyskland efter regeringen.

I 2011 blev 178 millioner euro brugt på Tysklands ungdomsforsorgsagenturer til ”beskyttelsen af børn”, herunder bortførelser af børn, som nåede et højdepunkt to år senere. 42.100 børn blev taget fra deres familier, og mange af dem blev anbragt i psykiatriske institutioner for plejebørn.

Der bliver de ofte ofre for seksuelle overgreb, voldsomme terapier og skamløs overmedicinering. Alt dette bliver ansporet af Tysklands ungdomsforsorg (YWA), som tilbyder mellem 6.000 til 60.000 kroner om måneden per barn i plejebørnssystemmet – jo flere ”psykiske forstyrrelser”, jo flere penge, og jo flere psykoaktive stoffer.

Citizens Commission on Human Rights Tyskland har været vidne til denne destruktive cyklus og gik til angreb på systemmet.

I begyndelsen af 2010 indsendte CCHR Tyskland talrige klager om embedsmænd i Brandenburg, den østtyske stat, der omgiver landets hovedstad, vedrørende psykiatriske diagnoser og medicinering af plejebørn.

En oprørt ungdomsminister i Brandenburg, Martina Münch, beordrede straks en undersøgelse af tre af de mest ekstreme ”Haasenburg hjem”, hvor forholdene var så dårlig, at to piger blev drevet til selvmord. Men intet kunne have forberedt Ungdomsministeriet på de nedværdigende aktiviteter, der blev afsløret: teenage-piger tvunget til at tage tøjet af foran psykiatriske medarbejdere, ydmygende ”overvågninger” på toilettet, seksuelt misbrug, indespærring i flere måneder i isolation, medicineret til bevidstløshed og holdt tilbage med magt, hvilket resulterede i alt fra skrammer til brækkede arme.

Derfor igangsatte statsanklageren 50 sager om mishandling, mod medarbejderne og ledelsen af faciliteterne.

Minister Münch lukkede hjemmene ned og inddrog deres licens, som var første gang at en tysk regering lukkede en institution for plejebørn i landets historie. Hun sagde, at Haasenburg hjemmene aldrig ville slå dørene op igen, for de kunne ”ikke reformeres”. Det var en beslutning, Den højere administrative Berlin-Brandenburg-domstol var enig i.

En halvandet år senere fulgte fire andre psykiatriske institutioner for plejebørn trop og lukkede ned overfor lignende rapporter.

”Teenageres velbefindende og deres værdighed har prioritet,” sagde Kristin Alheit, socialminister for Slesvig-Holsten staten i det nordlige Tyskland. ”Dette må være målestokken for statens ungdomsforsorg.”



TAGER AFFÆRE
Hvor mange flere dødsfald skal der til for at stoppe elektrochok?

CCHR afslører elektrochoks dokumenterede risikoer, inklusive dødsfald, hjerte-kar komplikationer og hukommelsestab.

Selvom mange tusinder af personer er blevet hjerneskadet, har den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) stadig ikke undersøgt det apparat, der bruges til elektrochok, også kendt som elektrokonvulsiv terapi (ECT). I stedet bekendtgjorde FDA, at de har planer om at omklassificere det som sikkert og effektivt, hvilket åbner døren til dets udbredte brug.

Som svar på det har CCHR lanceret en advarelsesinformationsvideo om elektrochok-”behandling”, der dokumenterede risikoer, inklusive dødsfald, hjerte-kar komplikationer og hukommelsestab.

CCHR og andre interesserede grupper og læger kræver, at dem, der skaber apparaterne, bør opfylde FDA’s bestemmelse fra 1979 om at give klinisk bevis om dets sikkerhed og effektivitet. Til dato er sådanne kliniske studier aldrig blevet udført.

På trods af det prøver den amerikanske psykiatriforening nu at få FDA til at nedsætte udstyrets risikoklassificering for børn.

Besøg www.cchrinfo.dk for at finde ud af, hvad du kan gøre for at stoppe denne dødbringende praksis.



VI HAR BRUG FOR DIN HJÆLP

Som en almennyttig vagthund over for psykiatrien er CCHR – Citizens Commission on Human Rights – afhængig af medlemskaber og bidrag til støtte af dets mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold på området. Du kan blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, ved at slutte dig til den gruppe, der har været medvirkende til at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgerne mod overgreb inden for psykisk sundhed.

DOWNLOADS