BESKYTTER RUSLANDS NÆSTE GENERATION

Formanden for CCHR Rusland, Tatyana Malchikova, blev interviewet uden for den oplysende udstilling Psykiatri: Skade og Død.
Hvordan CCHR Rusland stoppede lovforslaget, der ville have ødelagt familier og overmedicineret en nations fremtid.

For nylig i det vestlige centrale Rusland, gik en psykolog ind i et klasselokale og beordrede de studerende til at tegne et billede af en mand. Han ringede derefter til forældrene, for at de kunne komme ind og modtage ”resultaterne”. En mor, hvis søn tegnede billedet ”ukorrekt”, blev presset til at rykke hendes barn ind i en klasse for uegnede studerende.

Psykologen, der lavede det nummer, havde ingen juridisk autoritet til at gøre det, men et lovforslag, der næsten gled gennem parlamentet ubemærket, ville have tilladt ham at gøre netop det, og meget mere, var det ikke for Citizens Commission on Human Rights Rusland.

Lovforslaget, med den eufemistisk titel: ”Om psykologisk hjælp til befolkningen i Den Russiske Føderation”, blev fremsat i juni 2014 og tilbød ”gratis psykisk terapi” til Ruslands børn.

Oversættelse: giv psykologer frie tøjler til at screene og teste folkeskole- og gymnasieelever uden forældrenes samtykke.

Sådanne screeninger ender med psykiatriske vurderinger, hvoraf 98 % af dem forårsager, at børn bliver puttet på hjerneskadende medicin eller værre. Herudover gør lovforslaget i det vestlige centrale Rusland psykiatere forpligtet til at dele et barns ”fortrolige” psykiatriske journal med politiet.

I overensstemmelse hermed, og baseret på et kort interview med en psykolog – hvor de svarede på spørgsmål som: ”Føler du dig nedtrykt nogle gange?” – kunne børn blive sendt i fængsel, blive indlagt eller taget fra deres hjem og familier ”for deres eget bedste”.

CCHR Rusland ville ikke finde sig i det og gik i gang med det samme.

”Vores arbejde var med til at redde flere hundrede tusinde børn fra obligatorisk psykiatrisk testning og medicinering.”

Holdet tog deres første skridt: en grundig juridisk analyse af lovforslaget, som de sendte direkte til parlamentsmedlemmer, og dem der have formuleret lovforslaget.

De vendte sig derefter mod medierne og spredte deres kritik af lovforslaget gennem mere end 1.100 kanaler over hele landet, der nåede tusinder gennem den resulterende dækning.

For at flankere deres arbejde med uddannelse vidt og bredt, sendte holdet CCHR’s dokumentarfilm til skoler og lærere i hele Rusland. Markedsføring af vanvid var den film, de valgte, som afdækker det ondskabsfulde system med diagnosticering og medicinering, som understøtter hele den psykiatriske industri.

Formanden for CCHR Rusland, Tatyana Malchikova, skabte derefter en online underskriftindsamling med titlen: Beskyt forældres rettigheder. Appellen beskrev de destruktive konsekvenser, der ville følge med lovgivningen, og var adresseret til formanden for komitéen, der var ansvarlig for at gennemgå lovforslaget. Appellen gik viral og fik indsamlet 1.848 underskrifter.

Yderligere begyndte foruroligede forældre og borgere at skrive personlige breve til parlamentet og forlangte, at lovforslaget blev stoppet for enhver pris.

Holdets første sejr skete i midten af oktober. Efter at have modtaget CCHR’s juridiske analyse skrev en leder fra sundhedsministeriet tilbage, at hun var på deres side og ville foreslå en ændring af lovforslaget, der beskytter familiers og børns rettigheder.

Det var den første af adskillige breve, der hver takkede CCHR for deres arbejde og udtrykte deres enighed med analysen.

”Hjulet har drejet sig mht. reform,” sagde Malchikova. ”Det kunne ikke stoppes.”

Hendes metafor viste sig at holde stik, for i løbet af fire dage havde 14 af ophavsmændene til lovforslaget trukket deres underskrifter tilbage. Da det nåede den 8. december, var lovforslaget faldet til jorden.

Malchikova er stolt over sin triumf på vegne af Ruslands næste generation. Hun ser det som mere end bare en juridisk sejr.

”Vores arbejde var med til at redde flere hundrede tusinde børn fra obligatorisk psykiatrisk testning og medicinering,” sagde hun.



VI HAR BRUG FOR DIN HJÆLP

Som en almennyttig vagthund over for psykiatrien er CCHR – Citizens Commission on Human Rights – afhængig af medlemskaber og bidrag til støtte af dets mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold på området. Du kan blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, ved at slutte dig til den gruppe, der har været medvirkende til at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgerne mod overgreb inden for psykisk sundhed.

DOWNLOADS