PSYKIATRI: VEN ELLER FJENDE?

CCHR Australiens dokumentarfilm Psykiatri: Ven eller Fjende? blev produceret for at afsløre Australiens psykisk sundheds-industri på $9 milliarder.
Efter en forøgelse af psykiatriske stoffer når CCHR Australien 14 procent af landets befolkning med en nøgtern dokumentarfilm.

Australien har en befolkning på 24,1 mio., dog bliver mere end 35 millioner psykofarmaka-recepter skrevet hvert år, med $9 milliarder dollars brugt om året på psykisk sundhed.

For at imødegå dette udgav CCHR Australien dokumentarfilmen, Psykiatri: Ven eller Fjende? Den Ufortalte Historie om Australsk Psykiatri. Den afslører Australiens psykiatri der startede i 1960’erne med den berygtede ”dyb søvn terapi”. Den praksis førte til døden for 24 patienter i løbet af 16 år. Patienter var i koma i op til 14 dage med store doser af stoffer, samtidig med at mange modtog elektrochok. En Kongelig Kommission der blev nedsat af regeringen for at undersøge overgrebene beskrev opfinderen af dybsøvn, Harry Bailey, som ”falsk, upålidelig, hyklende og samvittighedsløs”.

På trods af Den Kongelige Kommissions undersøgelse fortsætter australske psykiatere med deres destruktive metoder. Ofre for psykiatrien bliver ordineret medicin baseret på vilkårlige evalueringer med 90 procent af psykiatere ude af stand til at blive enige om diagnosen.

Storbritanniens BBC fik 10 frivillige, hvoraf halvdelen tidligere var blevet diagnosticeret med en psykisk forstyrrelse, set af tre eksperter indenfor psykisk sundhed, som så skulle bestemme hvem der var blevet diagnosticeret med hvad. Efter en uges observation fik de mindre end halvdelen korrekt. Forstyrrelser kommer fra Diagnostisk og Statistisk Manual over psykiske forstyrrelser som er skabt ved at stemme ikke ved videnskabeligt studium eller bevis. Aileen Wright, en psykiatrisk sygeplejerske, sagde: ”Folk kan lide bare at stemple nogen og så kan de se i deres bog og sige: ’Åh, det er medicinen for det problem, så nu ved jeg hvordan man skal behandle det.’”

Fra 1993 til 2012 havde den australske regering en 505 procent stigning i antidepressive midler, yderligere 5.035 procent i antipsykotiske midler og yderligere 12.016 procent i stimulerende stoffer. Og hvad gør disse stoffer mod patienterne? Barbara Schmidt, en socialarbejder, fortæller os: ”Lige pludselig kan de ikke opleve livet til det fuldeste, de kan ikke rigtig føle al den glæde når de ser deres børn.”

”Folk kan lide bare at stemple nogen og så kan de se i deres bog og sige: ’Åh, det er medicinen for det problem, så nu ved jeg hvordan man skal behandle det.’”

Hertil kommer kommer bivirkninger i form af mord eller selvmord som en gang imellem følger. En mor blev anbefalet at få hendes søn som var oprevet over en kæreste i rådgivning. Efter fem minutter konkluderede den psykiater han så: ”Ser ud som om han kunne være deprimeret, jeg ville anbefale Prozac.” Inden for en måned var han ikke den samme. ”Jeg kunne dårligt nok genkende min søn, det barn som havde higet efter gode resultater og som var ret begavet i skolen, som var kærlig og medmenneskelig og utroligt populær, blev til et barn som ikke ville gå i skole mere, som blev aggressiv og vred hele tiden. Igen og igen tog jeg til det psykiske sundhedsvæsen og sagde: ’Jeg er virkelig imod dette, og jeg vil ikke have at han tager Prozac,’ og psykiaterens respons var at sige til mig at jeg ikke skulle læse forskning og tie stille, at han var lægen, og at jeg var bare en mor og at jeg måtte stole på hans professionelle dømmekraft,” sagde hans mor. Hendes søn hang sig selv i familiens garage.

Psykiatri: Ven eller Fjende?-dokumentarfilmen blev reklameret gennem tv og visninger i biografen samt annoncer i aviser og på internettet. Al reklame ledte publikum til CCHR Australiens hjemmeside for at se dokumentarfilmen. Det blev alt sammen flankeret af en landsdækkende forsendelse af Psykiatri: Ven eller Fjende? dvd’en til de der er direkte påvirket af den psykiatriske industri og til vigtige institutioner. CCHR Australien nåede mere end 14 procent af den australske befolkning med sandheden om psykiatriske overgreb.


STOP PSYKIATRISK OVERGREB

Som en almennyttig vagthund for psykisk sundhed er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag for at udføre dens mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold inden for området psykisk sundhed. For at blive en del af verdens største bevægelse der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe der har hjulpet med at få vedtaget over 180 love der beskytter borgere mod overgreb fra psykiatriske udøvelser.

DOWNLOADS