EN BEMÆRKNING FRA VORES VENNER I ANLEDNING AF VORES 50‑ÅRS FØDSELSDAG

CCHR har modtaget breve og anerkendelser fra sine mange partnere og venner rundt om i verden som anerkendelse af sit guldjubilæum.
CCHR har modtaget breve og anerkendelser fra sine mange partnere og venner rundt om i verden som anerkendelse af sit guldjubilæum.
Siden CCHR blev grundlagt i 1969, har den arbejdet med frihedskæmpere, modige advokater, engagerede politikere med mere, som til gengæld kom med udtalelser om støtte på CCHR’s 50‑årsdag.

I løbet af CCHR’s 50 år har organisationen arbejdet med advokater, myndighedsrepræsentanter, lovgivere, efterforskningsorganer, NGO’er og journalister for at afsløre overgreb inden for psykisk sundhed og implementere de nødvendige forandringer for at forhindre den slags overgreb.

På CCHR’s 50-års fødselsdag udstedte mange af dens venner proklamationer, anbefalinger, anerkendelsesbreve og påskønnelse.

Dette omfattede den australske psykiater Niall McLaren, der skrev, at CCHR’s arbejde var ”nødvendigt for at imødegå den endeløse propaganda fra umenneskeliggørende psykiatri” og ”den idé, at ulykkelige eller kriseramte unge skal fratages deres menneskerettigheder og medicineres til at være ensrettede”.

Og Oleg Khilkevich, en amerikansk college-sygeplejelærer, sagde, at CCHR ”har en lang historie med at kæmpe tappert og ubønhørligt for menneskerettigheder. Den har været ansvarlig for mange store reformer, der nu beskytter patienter mod ’ondsindet, umenneskelig eller nedværdigende behandling’ som skitseret i Artikel 5 fra Verdenserklæringen om Menneskerettigheder.”

Professor Lothar Krappmann fra Tyskland, et tidligere medlem af FN’s komité for barnets rettigheder, skrev: ”Hvis man påpeger, at jeg har opnået noget for fejldiagnosticerede og ukorrekt behandlede børn, så må jeg tilføje, at dette var muligt på grund af god information og dokumenter, jeg har modtaget fra CCHR.”

”Denne organisation stræber efter at være et eksempel på grundreglerne i FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder.”

Det amerikanske kongresmedlem Adam Schiff sagde: ”Denne organisation stræber efter at være et eksempel på grundreglerne i FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder. Mens vi har haft fremgang på så mange måder siden 1948, mangler der et stort arbejde, og meget vil gå videre til yngre generationer for at fremme sagerne menneskelig værdighed, fred og fremgang.”

Og således ser CCHR tilbage på ikke kun, hvad den har opnået i sine første 50 år, men den viden og erfaring, der nu er blevet opnået for at fortsætte det vigtige arbejde med at udrydde psykiatriske overgreb i den nærmeste fremtid.


FAKTA

50 ÅR – STATISTIKKERNE

I 50 år har CCHR bragt psykiatrien ind under loven og forsvaret menneskerettigheder. Her er statistikkerne.

50

ÅR

med at beskytte folks rettigheder i den psykiske sundhedssektor

188

LOVE

vedtaget, der beskytter mod psykiatriske overgreb

1,4 milliard dollar

BETALT

i bøder i forbindelse med psykiatriske kriminelle og civile søgsmål

170

PSYKIATERE

og psykologer disciplineret for overgreb eller dømt for forbrydelser hvert år

3.923

PSYKIATRISKE FACILITETER

lukket på grund af brutale og nogle gange dødbringende praksisserSÆT EN STOPPER FOR MISHANDLINGEN

Som en almennyttig vagthund for psykisk sundhed er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag for at udføre dens mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneske­rettighederne og skabe ordnede forhold inden for området psykisk sundhed. For at blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe, der har hjulpet med at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgere mod overgreb fra psykiatriske udøvelser.

DOWNLOADS