10 TING DU BØR VIDE OM FARERNE VED ELEKTROCHOK

Idéen om elektrochok kom fra psykiateren Ugo Cerletti (herover), der så grise i Italien blive mere medgørlige og derfor lettere at slagte efter elektrochok.
Idéen om elektrochok kom fra psykiateren Ugo Cerletti (herover), der så grise i Italien blive mere medgørlige og derfor lettere at slagte efter elektrochok.
Idéen om elektrokonvulsiv terapi (ECT) blev udviklet i 1938 som en ”behandling” for at gøre mennesker mere medgørlige, og denne barbariske praksis bruges stadig i dag.

Dette er de ting, du bør vide for at hjælpe med at forbyde brugen af elektrochokbehandling:

 1. Elektrochok blev opfundet af den italienske psykiater Ugo Cerletti i 1938 efter at have set grise få elektrochok før slagtning, hvilket gjorde dem mere medgørlige, før de blev slået ihjel. Dette inspirerede ham til at prøve den samme ”behandling” på mennesker.
 2. Mere end 80 år efter dets opfindelse indrømmer psykiatere, at de stadig ikke ved, hvordan det ”virker”. Blandt de foreslåede teorier er, at ECT ”forårsagede en god slags hjerneskade”.
 3. Psykiatere påstår, at moderne ECT ikke er så barbarisk som elektrochok skildret i filmen Gøgereden. Men spændingen i moderne ECT er højere, end den var i løbet af den epoke (1960’erne), da patienternes knogler plejede at brække fra voldelige kramper under ”behandlingen”.
 4. I dag får patienter sjældent knoglebrud, fordi ”muskelafslappende midler” gives først, hvilket får ECT til at virke mindre brutal. De muskelafslappende midler kan i sig selv være yderst farlige, idet det er dokumenteret, at de har forårsaget hjertestop og potentielt livstruende og/eller fatale allergiske reaktioner.
 5. Moderne behandling med elektrochok giver et strømstød til hjernen, der er 7,5 gange kraftigere end elektriske hegn brugt til at afskrække bjørne. Men psykiatere lobbyer for øget brug på børn.
Mere end 80 år efter dets opfindelse indrømmer psykiatere, at de stadig ikke ved, hvordan det ”virker”.
 1. Den amerikanske psykiatriforening (APA) anmodede den kontrollerende instans, Food and Drug Administration (FDA), om at udvide godkendelsen til at bruge elektrochok på børn.
 2. Gennem anmodninger ifølge loven om offentlighed i forvaltningen i USA, blev det vist, at 19 delstater i øjeblikket giver elektrochok til børn, med 7 delstater, der giver chok til børn i alderen 0 til 5.
 3. Verdenssundheds­organisationen erklærer: ”Der er intet, som motiverer brugen af ECT på mindreårige, og derfor bør dette forbydes gennem lovgivning.”
 4. Elektrochok bruges også på gravide kvinder med en undersøgelse, der viser, at spædbørnsdødeligheden var 7,1 procent.
 5. FDA har aldrig bedt om nogen kliniske forsøg, der beviser behandlingens sikkerhed eller effektivitet.

 6. FAKTA

  ET KIG TILBAGE PÅ ÅRET

  Det sidste år bragte ekspansion og gav CCHR’s budskab yderligere rækkevidde. Her er statistikkerne:

  502.022

  HÆFTER

  uddelt, der afslører sandheden bag overgreb inden for den psykiske sundhedssektor

  118

  LANDE

  hvorfra der blev bestilt CCHR-materialer

  157

  MILLIONER

  blev nået gennem medier, der afslører den sande kilde til overgreb inden for psykisk sundhed

  20.920

  MENNESKER

  fik en rundtur i CCHR’s Psykiatri: Skade og død-museum i Hollywood, Californien, i år

  1.853

  EVENTS

  mod psykiatriske overgreb blev afholdt for at give en stemme til dem uden stemme  GØR EN ENDE PÅ PSYKIATRISKE OVERGREB

  Som en almennyttig vagthund for psykisk sundhed er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag for at udføre dens mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold inden for området psykisk sundhed. For at blive en del af verdens største bevægelse der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe, der har hjulpet med at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgere mod overgreb fra psykiatriske udøvelser.

DOWNLOADS