MILITÆRETS SANDE ”SKJULTE FJENDE” AFSLØRET I SENATSHØRINGER
Politikere fokuserer på overmedicinering

I november 2014 tilkendegav flere eksperter over for de amerikanske senatorer, at medicinering med psykofarmaka er en vigtig faktor i forbindelse med den høje selvmordsrate blandt krigsveteraner.

Som et resultat af den dokumentation, der blev fremlagt af et ekspertpanel samt de skriftlige vidneudsagn, der var blevet fremsendt af Medborgernes Menneskerettighedskommission, fokuserede medlemmerne af Senatets Komité for Veterananliggender langt mere på problemet med overmedicinering end ved nogen tidligere høringer.

Med senator Bernard Sanders fra Vermont som formand hørte komitéen følgende fra Susan Selke, der er mor til marinesoldat Clay Hunt, som tog sit eget liv i en alder af 28 i 2011 efter tjeneste i Irak og Afghanistan. Sønnen havde klaget over at være deprimeret, hvilket fik læger fra veteran-administrationen til at sætte ham på en cocktail af psykofarmaka. Når han så rapporterede om medicinens bivirkninger, fik han blot udskrevet endnu flere recepter.

MMK-repræsentanten Linda Lagemann (til venstre) og Susan Selke, lige efter at hun havde aflagt vidneforklaring om sin søns selvmord, mens han var på en cocktail af psykofarmaka.

Selke fortalte, at hendes søn flere gange havde sagt: ”Jeg er en medicinsk forsøgskanin. Først giver de mig én ting, og når jeg så får bivirkninger, giver de mig noget andet.” Det endte med Hunts tragiske selvmord.

Andre vidneudsagn kom fra en mor til et andet selvmordsoffer, fra en pensioneret marinesoldat i Wounded Warrior-projektet, og den ansvarshavende direktør for Team Rødt, Hvidt og Blåt. Begge veteranstøtteorganisationer har fået fokus på alternativer til psykiatrisk medicinering af veteraner.

Senator John McCain fra Arizona indledte november-høringerne: ”Forsvarsministeriet har dokumenteret næsten 2.000 selvmord fra 2001 til 2009, og i dag har de rapporteret om yderligere over 140 selvmord i løbet af 2010. Selvom luftvåbnet og søværnet tidligere har oplevet højere selvmordsrater end de, der indberettes i dag, så er antallet i hæren og marinekorpset på historisk høje niveauer. Det er tab, som vores nation ikke kan acceptere, og vores hærledelse skal arbejde på at forhindre dem, både blandt tropper, der har været sat ind i krigszoner, og dem, der ikke har.”

Hjemmesiden, der rapporter om selvmord i militæret, viser, at de aktuelle statistikker er meget alvorligere end de tal, som militæret rapporterer: ”Siden 11/9 er mere end 100.000 amerikanske veteraner døde af selvmord ifølge data fra både VA (Veteran-administrationen) og CDC (Centret for sygdomskontrol). Ifølge CDC bliver 20 % af alle selvmord i Amerika begået af veteraner. Det er trist, at ingen større aviser, tv-stationer eller andre nyhedskilder vil sige sætningen ’100.000 veteraner er døde ved selvmord siden 11. september 2001.’”

Tidligere i 2014 viste Medborgernes Menneskerettighedskommission ved en speciel fremvisning på Capitol Hill sin dokumentarfilm Den skjulte fjende: Psykiatriens skjulte agenda. Det var for at orientere beslutningstagere om forbindelsen mellem psykiatrisk medicin og selvmord. Mere end 60 kongresmedarbejdere, sundhedsmedarbejdere og andre professionelle med tilknytning til Senatets Komité for Veterananliggender så dokumentarfilmen, der afslørede den helt overdrevne udskrivning af psykiatrisk medicin til militærpersonale i aktiv tjeneste og til veteraner. I panelet sad en repræsentant for Medborgernes Menneskerettighedskommission International; Eric S. Montalvo, advokat og forhenværende major og auditør i USA’s marinekorps med 21 år i tjeneste både som militærauditør og forsvarsadvokat; Dr. Joseph Tarantolo, psykiater og medlem af Det Internationale Samfund for Etisk Psykologi og Psykiatri; og Stan og Shirley White, forældre til marinekorporal Andrew White, som døde mens han sov af et pludseligt hjertestop, mens han var på en cocktail af ordineret psykiatrisk medicin. (Se ”Familier til faldne ønsker svar”)

”Skade og død”-udstillingen
MMK åbnede sin velbesøgte omrejsende multimedie-udstilling i München i Tyskland, hvor farerne ved de psykiatriske krænkelser af menneskerettighederne blev afsløret.

En Pentagon-rapport fra marts 2013 dokumenterede, at der døde flere soldater i tjeneste på grund af selvmord end af at være såret i kamp – én om dagen. En veteran begik selvmord ca. hver time døgnet rundt. Fra 2005 til 2011 steg ordineringen inden for militæret af adfærdsændrende medicin, som er kendt for at være årsagen til selvmord og voldelig adfærd, med 696 %.

”Det fandt sted samtidig med, at Food and Drug Administration (FDA) modtog 14.773 bivirkningsrapporter om, at psykiatrisk medicin skulle være årsag til både tanker om mord og mord samt mani og aggression,” sagde MMK-talsmanden.

Dr. Tarantolo kommenterede på den seneste stigning i antallet af dødsfald på grund af pludseligt hjertestop: ”Vi vidste i 1958, at der var dødsfald på grund af pludseligt hjertestop fra neuroleptika – det korrekte navn for præparater, der kaldes ’antipsykotiske midler,’ fordi ’neuroleptisk’ betyder ’beslaglæggelse af hjernen’. Det er meget farlige præparater.”

”Enhver veteran, enhver militærperson, som ønsker hjælp, bør have hjælp øjeblikkeligt, men ikke af en psykiater”, sagde Tarantolo. ”Jeg mener, han bør deltage i en anonym samtale med en ligemand. Hvad er et af hovedprincipperne i militæret? Man hjælper sine kammerater.”

Dokumentaren Den skjulte fjende: Psykiatriens skjulte agenda blev vist for medarbejdere i Kongressen samt for professionelle med tilknytning til Senatets og Repræsentanternes Hus’ Komitéer for Veterananliggender.


FAKTA
Psykiatrisk medicin og død

2012: Der døde flere soldater på grund af selvmord end i kamp – ca. en om dagen. Selvmord blandt veteraner når op på ca. 22 om dagen.

2005-2011: Militærlægers ordinering af adfærdsændrende medicin, der er kendt for at forårsage selvmord og voldelig adfærd, voksede med 696 %.

2004-2012: Den amerikanske levnedsmiddel- og lægemiddelstyrelse (FDA) modtog 14.773 bivirkningsrapporter vedrørende psykiatrisk medicin, der forårsager mordtanker og mord, mani og aggression.



INDFØR MENNESKERETTIGHEDER PÅ DET PSYKISKE SUNDHEDSOMRÅDE

Som en almennyttig vagthund over for psykiatrien er CCHR – Medborgernes Menneskerettighedskommission – afhængig af medlemskaber og bidrag til støtte af vores mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold på området. Du kan blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykiatrien og beslægtede områder, ved at slutte dig til den gruppe, der har været medvirkende til at få vedtaget over 170 love, der beskytter borgerne mod overgreb fra psykiatriens side.

DOWNLOADS