STOPPEDE LOVFORSLAG OM AT PSYKOLOGER KAN ORDINERE PSYKOFARMAKA

Repræsentant Richard Creagan, en læge, lobbyer hårdt for at bekæmpe lovforslaget, der ville give psykologer autoritet til at ordinere psykofarmaka. (Civil Beat/Cory Lum)
Da alt så håbløst ud for ”Aloha-staten”, oversvømmede CCHR Hawaii parlamentsbygningen med sandheden om psykofarmaka, og gjorde det af med lovforslaget i det sidste øjeblik.

Den lovgivende forsamling finder, at der er et utilstrækkeligt antal af psykisk sundhedspersonale, der ordinerer medicin, til rådighed, til at tilfredsstille behovet for Hawaiis folk,” begynder Hawaii lovforslag nr. 1072, en foranstaltning, der ville gøre det muligt for psykologer at ordinere psykofarmaka.

Lovforslaget peger mod selvmord som den ”førende årsag til fatale skader på Hawaii” og stigningen i selvmord som retfærdiggørelse for at lette adgang til recepter. Men disse stoffer behandler ikke selvmord. Derimod er der 37 officielle advarsler om, at antidepressive midler forårsager selvmords-risiko og -forsøg, inklusive USA’s lægemiddel- og levnedsmiddelstyrelses advarselsmærkat om øget risiko for ”selvmordsadfærd” hos børn, teenagere og unge voksne.

CCHR havde allerede slået lovforslaget ihjel tidligere. I 2006 fløj det igennem Repræsentanternes Hus og næsten igennem Senatet. Men i Komitéen for forbrugerbeskyttelse og boliger stoppede formanden den fra nogen sinde at blive stemt om – knuste den lige der. Kort tid før det, havde CCHR Hawaii mødtes med formanden og givet ham efterforskningsmæssige dokumenter bag FDA’s advarselsmærkater. Han var chokeret, og han gjorde sit job og beskyttede forbrugerne den dag.

Et årti senere var lovforslaget tilbage. Formanden blev siden da pensioneret, og lovforslaget rullede igennem Repræsentanternes Hus og Senatet uden at blive stoppet og var allerede nået til konferencekomitéen, før nogen opdagede katastrofen, der var ved at udfolde sig. Det så ud som om, at kapitalinteresser ville få det på deres måde uden så meget som en diskussion om farerne ved psykofarmaka.

Deres strategi var enkel: Oversvøm politikere med sandheden, så de ikke kunne – for menneskehedens skyld – sende dette lovforslag til guvernøren.

Men CCHR Hawaii tog fat på det. Deres strategi var enkel: Oversvøm politikere med sandheden, så de ikke kunne – for menneskehedens skyld – sende dette lovforslag til guvernøren.

Opfordringer til at tage handling blev sendt ud. Forkæmpere for CCHR sendte breve til lovgivere, 140 i alt, og opfordrede dem til at stoppe lovforslaget. Udrustet med faktaark og dokumentarfilm, besøgte de politikere og rådgivere. Budskabet var: Psykiatrisk medicin er ineffektiv i bedste fald og dødbringende i værste fald, uanset hvem der ordinerer medicinen.

I de sidste timer var komitéen ude af stand til at forsone sig med lovforslaget, og det blev knust der i mødesalen.FAKTA

EN PILLE FOR ALT

Psykiatriske recepter – til fare for dig og dine børn i profittens navn.

20

MILLIONER BØRN

på verdensplan er i øjeblikket på psykofarmaka.

60 %

AF PATIENTER,

der bliver ordineret medicin på et psykiatrisk kontor, tager af sted derfra med mindst to slags medikamenter, 33 % bliver ordineret tre eller flere.

96.685

RECEPTER

blev skrevet af en læge i Florida for psykofarmaka i løbet af 21 måneder – mere end 150 om dagen.

37

OFFICIELLE ADVARSLER

kan findes på antidepressive midler om risiko for selvmord eller selvmordsforsøg.

80

MILLIARDER DOLLARS

bliver tjent om året af industrien, der fremstiller og pusher psykiatrisk receptpligtig medicin.GIV ET BIDRAG

Som en almennyttig vagthund over for psykiatrien er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag til støtte af vores mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold på området. For at blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe, der har været medvirkende til at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgerne mod overgreb fra psykiatriens side.

DOWNLOADS