KHOISAN-KONGE OG CCHR KÆMPER MOD PSYKIATRISK MEDICINERING AF BØRN I SYDAFRIKA

Hans Kongelige Højhed Thomas Edgar Brown, national monark for Khoisan-nationen (til venstre), og pastor Fred Shaw jr., talsmand for CCHR, protesterer mod psykiatrisk medicinering af sydafrikanske børn.
En konge og hans folk sluttede sig til CCHR og fik deres stemme hørt, idet de protesterede ved Den internationale kongres for Verdens Psykiatriforening, for at beskytte deres fremtidige generation.

Hans Kongelige Højhed Thomas Edgar Brown, monarken for det nationale Khoisan-kongerige i Sydafrika, sluttede sig til en march for børns rettigheder uden for Cape Town International Convention Center, hvor Den internationale kongres for Verdens Psykiatriforening (WPA) blev afholdt. Marchen, der blev arrangeret af Citizens Commission on Human Rights (CCHR), protesterede imod den stigende psykiatriske stempling og medicinering af Sydafrikas børn.

Den hastighed hvormed børn bliver ordineret stimulanser, som eksperter siger er kraftigere end kokain, er forbavsende større end den i USA.

Kongen gav en inderlig besked: ”Vi har brug for at stoppe psykiatriens meningsløs ødelæggelse af folk, inklusive børn. CCHR vil stå i spidsen, og jeg vil lede mit folk, så de er klar over det.” Pastor Fred Shaw jr., international talsmand for CCHR og tidligere præsident for NAACP Compton, afdelingen i Californien, anerkendte Hans Højhed Browns bekymring om fremtiden for hans folk. Pastor Shaw fløj til Cape Town for at advare sydafrikanere om vestlige psykiatriske tendenser. Dette inkluderer at stemple børn med ”Attention Deficit Hyperactivity Disorder” (ADHD) og ordinere stimulanser, som Ritalin eller antidepressive midler for ”depression”. Børn og unge bliver stadig ordineret medicin på trods af en ”Medicin advarsel” fra 2005 fra Sydafrikas Medicines Control Council om, at antidepressive midler udsætter unge for en forhøjet risiko for selvmord.

Pastor Shaw hjalp CCHR med at give skriftligt vidnesbyrd fra 1997 til den Sydafrikanske Sandheds- og Forsoningskommissions høring om psykiatriens rolle i apartheid. Han advarede derefter om risikoerne ved at Sydafrika indførte psykofarmaka (bevidsthedsændrende stoffer) efter apartheids ophør. ”Psykiatere indrømmer, at de ikke har nogen medicinsk test til at bekræfte ADHD eller nogen andre psykiske forstyrrelser, de har heller ikke nogen kure. Men ikke desto mindre bliver den medicin, de ordinerer, forbundet med selvmord, vold, hjerteproblemer, højt blodtryk, tab af appetit og psykose,” sagde han.

Psykiater Anchy Asher Ivanir fra Schweiz, som var til stede ved WPA-kongressen, blev spurgt af pastor Shaw: ”Hvor mange folk har du kureret i dit virke?” ”Det har jeg aldrig,” svarede Ivanir og løftede hans hænder stolt mod himlen. ”Gud ske lov, aldrig nogensinde.”

Pastor Shaw siger: ”Sådan en arrogance og mangel på kure – det er derfor, vi slås.”Over 60 Khoisan-unge sluttede sig til protesten ved WPA-kongressen i Cape Town i Sydafrika.

TAGER AFFÆRE
Unge tager kampen op imod psykiatriske overgreb

CCHR har i lang tid stået for beskyttelsen af børn mod psykiatriske overgreb. Med 20 millioner børn i verden, der tager psykofarmaka, og siden denne ”del af markedet” skaber milliarder i profit til psykiatere og medicinalfirmaer, er unge et hovedmål. Og med de seneste skub for at normalisere elektrochok (ECT) for børn, såsom fra Den amerikanske psykiatriforening om at nedsætte risikoklassificeringen for ECT-maskinen, er børn mere sårbare end nogensinde.

Mens familiemedlemmer altid har været et fundament for protest mod psykiatri, har en ny stemme sluttet sig til denne sag – unge, der står op for dem selv og siger ”Nej!” til psykiatriens farlige og ineffektive metoder.

Ved protestmarchen i Cape Town (denne side) sluttede over 60 unge sig til marchen, de fleste af dem var Khoisan-indfødte fra Sydafrika, med deres egen messe: ”Giv ingen stoffer til vores børn, giv ikke chok til vores børn. Lad vores børn være i fred!”


GIV ET BIDRAG

Som en almennyttig vagthund over for psykiatrien er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag til støtte af vores mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold på området. For at blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe, der har været medvirkende til at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgerne mod overgreb fra psykiatriens side.

DOWNLOADS