EN IKKE-SÅ-FREDELIG KONFERENCE

Mere end 150 demonstranter står på dørtrinnet til Nice Acropolis Convention Center og får deres stemme hørt af de deltagende psykiatere ved den Europæiske Psykiatriforenings årlige konference.
CCHR Frankrig gav en Europæisk Psykiatriforenings Konference en varm velkomst.

Nice er måske et naturskønt kystparadis på den Franske Riviera, men da Den Europæiske Psykiatriforening (EPA) besluttede at holde deres årlige festarrangement der, og CCHR Frankrig besluttede at have noget at sige om det, var ting alt andet end fredeligt.

For at få de deltagende psykiatere til at føle sig velkomne, holdt CCHR Frankrig en protestmarch ved hoveddøren til Nice Acropolis Convention Center med skilte der erklærede: ”Stop Psykiatrisk Overgreb” og ”Psykiatri: Barbari, Elektriske Chok, Det er Nok.”

De åbnede derefter den omrejsende Psykiatri: Skade og død-udstilling. I de efterfølgende dage omfattede udstillingens besøgende EPA-psykiatere, undervisere, sygeplejersker, journalister, psykologer, læger, forældre og studerende.

En advokat delte sine observationer efter at have taget rundt i udstillingen, at de fleste patienter ikke er korrekt forsvaret i retten og bliver ulovligt indlagt. En ung hollandsk psykiater sagde at hun ikke havde til hensigt at arbejde i en psykiatrisk institution på grund af overgrebene. Hun ønsker at hjælpe sine patienter, ikke at medicinere dem.

Men EPA sagde det bedste da de under deres egen kongres citerede en artikel fra The Lancet: ”Almindelige opfattelser inden for den medicinske profession omfatter det synspunkt at psykiatri bare ikke er videnskabeligt nok, er for fjernt fra resten af medicin, er ofte set på negativt af andre medicinske professioner.”

Vi kunne ikke være mere enige.


VI VIL RIGTIG GERNE HØRE FRA DIG

Her er hvad nogle af dem der besøgte vores omrejsende Psykiatri: Skade og død-udstilling sagde:

PSYKIATRISK SYGEPLEJERSKE, USA

Jeg finder denne udstilling så oplysende. Jeg undrer mig over hvorfor jeg ikke blev undervist i noget af det her da jeg gik i skole. Jeg ville have ombestemt mig om den profession jeg valgte.

STUDERENDE, USA

Jeg er glad for at se at denne udstilling eksisterer. Mine forældre satte mig på ADD-medicin da jeg var ung, og jeg følte mig virkelig forrådt, men sagde aldrig noget. Dette får mig til at føle mig bedre tilpas om det jeg vidste var forkert på det tidspunkt.

LÆRER, ISRAEL

Jeg troede at psykiatri var rent arbejde. Nu ser jeg at det er ondskab.

MEDLEM AF DEN LOVGIVENDE FORSAMLING, JAPAN

Jeg er meget imponeret over CCHR’s arbejde. Jeg forstår nu hvordan forældre og børn lider på grund af stemplingen med ”udviklingsforstyrrelser”. At medicinere børn er ikke svaret.

KVINDE, HVIS MAND BEGIK SELVMORD MENS HAN GENNEMGIK PSYKIATRISK BEHANDLING, JAPAN

Nu kan jeg forstå grunden til at min mand døde. Før han døde, troede jeg at psykiatere kunne hjælpe min mand. Det var fuldstændig en illusion. Denne udstilling viser svaret på mine spørgsmål om psykiatri.

MOR, NEW ZEALAND

Denne udstilling er fremragende. Jeg var i det psykiatriske system, og hvad jeg oplevede var brutal behandling. Jeg var indlagt på et hospital og en sygeplejerske ville skubbe tabletter ned i min hals med hendes fingre. En sygeplejerske fortalte mig at den eneste måde for mig at komme ud var at spille med på spillet og sige at jeg følte mig bedre tilpas og havde ny indsigt i min mentale tilstand. Jeg vil gerne hjælpe CCHR.


FAKTA

PSYKOFARMAKA-PROBLEMET

Hvis du tager hen for at se en psykiater, er der chancer for at du vil tage afsted med en recept.
Her er statistikerne:

1 ud af 4

AMERIKANERE

rapporteres at tage psykofarmaka, og antidepressive midler er det mest almindelige af stofferne

80.223.280

PÅ PSYKOFARMAKA

I USA i 2017, med 3,2 millioner af dem som var under 12 år

50 %

FLERE DØDE

fra overdoser af psykofarmaka i USA end fra en heroin-overdosis

57

MILLIONER

recepter blev udfyldt i 2014 i Storbritannien, nok til hver mand, kvinde og barn

$88

MILLIARDER

bliver brugt internationalt på psykofarmaka på et årSTOP PSYKIATRISK OVERGREB

Som en almennyttig vagthund for psykisk sundhed er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag for at udføre dens mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold inden for området psykisk sundhed. For at blive en del af verdens største bevægelse der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe der har hjulpet med at få vedtaget over 180 love der beskytter borgere mod overgreb fra psykiatriske udøvelser.

DOWNLOADS