NYHEDER

ANTIDEPRESSIVE MIDLER OG DERES DØDELIGE ”BIVIRKNINGER”

Antidepressive midler findes med mange navne, men de har alle ødelæggende og nogle potentielt dødelige ”bivirkninger”.

I stedet for at gøre dig mindre deprimeret, kan antidepressive midler føre til mord- eller selvmordsforsøg. Få kendsgerningerne.

Der er talrige antidepressive midler. De mest almindelige er selektive serotonin­genoptagnings­hæmmere (SSRI). Serotonin er et kemikalie i hjernen, som psykiatere og medicinalfirmaer har fremlagt teorier om at de regulerer humør, social adfærd, appetit, fordøjelse, søvn, hukommelse samt seksuel trang og funktion. SSRI’er forhindrer serotonin i at blive genoptaget af kroppen med den idé, at den så forbliver i hjernen. De omfatter Celexa, Lexapro, Prozac, Paxil, Pexeva, Zoloft, Viibryd og Luvox.

Som en artikel fra en læge siger: ”Men ved du virkelig, hvordan disse medikamenter hjælper? Hvis du ikke gør det, er det ikke kun dig. Sandheden er, at selv eksperter ikke er helt sikre på, hvordan antidepressive midler virker. Der er bare meget, vi ikke ved om, hvordan hjernen fungerer.” Medical News Today siger: ”Det er ikke helt klart, hvad der forårsager depression, men en nøgleteori i de sidste 50 år er, at det kan medføre en ubalance mellem neurotransmittere eller hormoner i kroppen.”

Medicinalfirmaer og psykiatere pådutter medikamenter på folk, der leder efter hjælp, baseret på en ”teori” – medikamenter med ødelæggende og nogle gange dødbringende ”bivirkninger”. Bivirkninger, der førte til, at FDA satte sorte advarselsmærkater på alle antidepressive midler. Disse omfatter blandt andet kvalme, diarré, svimmelhed, søvnløshed eller insomni, skælven, nervøsitet, rastløshed, uro, ophidselse og selvmordstanker.

Kunne den ophidselse blive til total vold hos nogle, eller kunne de selvmordstanker blive til selvmord hos andre? Der er for mange eksempler på, at det er tilfældet, til at det er et rent tilfælde.

Der er den 22-årige Matti Saari i Finland, som, mens han var på SSRI’er, dræbte 10 mennesker og derefter sig selv. Kip Kinkel dræbte 4 og sårede 25 i Oregon. Han var på Prozac. Andrea Yates druknede sine 5 børn i et badekar, mens hun var på det antidepressive middel Effexor og vendte sig af fra det antipsykotiske middel Haldol. Eric Harris var på Luvox, da han og en ven dræbte 13 i Columbine. Skuespilleren Robin Williams begik selvmord i 2014. Han var på psykofarmaka. På en stol tæt på, hvor han hængte sig selv, stod det antidepressive middel Mirtazapine og det antipsykotiske middel Seroquel.

Joseph Wesbecker skød og dræbte 8 (inklusive sig selv) i 1989 i Kentucky, bare en måned efter han begyndte at tage Prozac. Eli Lilly blev sagsøgt af overlevende, som de indgik et forlig med for at beskytte deres nye vidundermiddel, som kun var kommet på markedet to år tidligere.

Kunne den ophidselse blive total vold hos nogle, eller kunne de selvmordstanker blive til selvmord hos andre? Der er for mange eksempler på, at det er tilfældet, til at det er et rent tilfælde.

James Holmes var på Zoloft før hans massakre i 2012 på 12 personer, med 70 sårede, i en biograf i Colorado. Som BBC spurgte: ”Hvorfor ellers ville en smart, genert fyr uden voldshistorie, fra et kærligt hjem, udføre et så frygteligt angreb? Holmes havde ingen fjender, ingen terroristideologi til at drive ham.” Et ekspertvidne i Holmes’ sag, professor David Healy, interviewede ham i fængsel. Hans konklusion var, at ”disse mord ville aldrig være sket, hvis det ikke havde været for den medicin, James Holmes var blevet ordineret”.

BBC’s undersøgelse afslørede også, at ”antidepressive midler er blevet forbundet med 28 rapporter om mord og 32 tilfælde af morderiske tanker i sager, der er henvist til den britiske lægemiddelkontrolmyndighed i de sidste 30 år”.

Michael Moore, instruktøren af Bowling for Columbine, sagde: ”Jeg mener, der bør foretages en undersøgelse af, hvilke lægemidler – ordinerede lægemidler – disse børn var på ... Hvordan kan man ellers forklare to ellers anstændige børn, meget kloge, ingen baggrund med vold mod andre børn i skolen, hvorfor dem? Hvorfor skete det? Det er et yderst legitimt spørgsmål at stille, og det kræver en undersøgelse.”

DOWNLOADS