REDDER INDIENS FREMTID VED AT ULOVLIGGØRE VOLDELIGE PSYKIATRISKE METODER

Dr. Khazi Muzaffar ul Islam leverede seminarer i Indien for at uddanne sin nation i farerne ved elektrochokterapi og andre psykiatriske praksisser.
En forældet lov om psykisk sundhed i Indien bliver gennemgået, noget der burde være gjort for lang tid siden, for at sørge for at elektrochok ikke udføres på mindreårige og for at gøre en ende på andre psykiatriske praksisser.

Han voksede op med en passion for at hjælpe andre, og dr. Khazi Muzaffar ul Islam er i dag en nødlæge i Indien, der opdagede Citizens Commission on Human Rights (CCHR) online i 2009. Idet han regelmæssigt har at gøre med alvorlige sager, fortalte han: ”Hvis man begynder at tage stoffer fra en psykiater, kan man vente sig livslang smerte; hvis man tager ægte medicin, føler man sig bedre tilpas. Psykofarmaka får bare din hjerne til at falde i søvn.”

En anden årsag til ”livslang smerte” er elektrochokterapi (ECT). Dr. Khazi havde set gadebørn blive stemplet, så blev de renset med elektrochok kun for så – som han udtrykker det – at ”hjernevaske” dem til at gøre ulovlige aktiviteter.

Han trak på materialer fra CCHR og afholdt sit første seminar til studerende fra Bapuji Sygeplejeskolen i delstaten Kamataka. Han uddelte CCHR ECT-flyers og forlangte et forbud mod det og viste CCHR-dokumentarfilmen Dødelig Profit. Han fortsatte med at levere flere seminarer.

Da en CCHR International-delegation besøgte Indien i 2011, skabte de en varig forandring. De sluttede sig til dr. Khazi og holdte seminarer og inspicerede Yerwadas regionale psykiatriske hospital et af de største i Asien. Der dokumenterede de frygtelige forhold: patienter der blev holdt som kriminelle bag rustne tremmer, andre bundet til vakkelvorne senge og stadig andre nøgne på en tynd madras på gulvet.

Korthuset var begyndt at falde sammen. I 2011 bekendtgjorde regeringen en planlagt revidering af loven om psykisk sundhed fra 1987. I 2013 gav FN’s Særlige Rapportør for Tortur en rapport, der benævnte ”elektrochok, der resulterer i anfald” som ”mishandling” ”forklædt som rehabilitering”. Det blev fulgt af en inspektion fra et kontrolorgan for menneskerettigheder, der inspicerede 24 indiske psykiatriske hospitaler og interviewede over 200 kvindelige psykisk sundheds-ofre. I 2014 udstedte de deres rapport, ”Behandlet Værre end Dyr”, som gav information om tortur, tvangsindlæggelser og ECT. En hændelse beskrev en kvinde, der blev indlagt af sin mand uden hendes samtykke, og blev givet elektrochok adskillige gange under bedøvelse uden at være bevidst om det. Hendes mand ønskede hende stemplet sindssyg, så han kunne blive skilt fra hende uden at skulle betale underholdsbidrag.

Til sidst kollapsede korthuset for alvor, da et revideret psykisk sundheds-lovforslag blev underskrevet som lov i 2017. Det forhindrer elektrochok på mindreårige og yderligere forbyder at lænke, putte i enecelle og isolationsindespærring af psykisk syge patienter, mens det giver folk den grundlæggende ret til at afslå psykiatrisk behandling.Hvis du kender nogen, der har oplevet psykiatriske overgreb, rapporter det til CCHR i dag.

TAGER AFFÆRE
Beskyt Mod Psykiatriske Overgreb

CCHR’s mission er at udrydde overgreb begået under dække af psykisk sundhed og at beskytte patienter og forbrugere gennem lovgivning på området.

CCHR modtager rapporter fra enkeltpersoner, der er blevet misbrugt, efter de søgte hjælp hos psykiatere og/eller psykologer og blev fejlagtigt diagnosticeret og tvunget til at gennemgå uønsket og skadelig psykiatrisk behandling. Sådanne behandlinger omfatter elektrochok-”terapi”, tvangsindlæggelse og psykofarmaka, og det er dokumenteret, at de forårsager alvorlige bivirkninger. CCHR er ofte i stand til at assistere folk med at indgive klager eller arbejde med deres advokater for yderligere at undersøge deres sag.

Enhver, hvis mor, kone, søster eller far, bror, søn, barn eller ven er blevet slået ihjel eller udsat for psykiatrisk ”behandling”, burde nedskrive alle detaljerne og sende enhver form for dokumentation. Rapporter det i dag på www.cchr.org/abuse. Alle modtagne oplysninger holdes strengt fortroligt.

Hjælp os med at stoppe overgrebene.


GØR EN ENDE PÅ PSYKIATRISKE OVERGREB

Som en almennyttig vagthund over for psykiatrien er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag til støtte af vores mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold på området. For at blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe, der har været medvirkende til at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgerne mod overgreb fra psykiatriens side.1. Любые решения относительно приёма (изменения количества или отказа от психотропных препаратов) следует принимать только на основании консультации со своим врачом и только под его контролем. Ничто на данном сайте не является советом или призывом к самостоятельным действиям по этому поводу.

DOWNLOADS