CCHR VIGER IKKE TILBAGE FOR NOGET FOR AT GØRE EN ENDE PÅ PSYKIATRISKE OVERGREB

CCHR har givet FN’s komité for barnets rettigheder oplysninger om massiv medicinering af børn med psykofarmaka i 14 lande.
CCHR har givet FN’s komité for barnets rettigheder oplysninger om massiv medicinering af børn med psykofarmaka i 14 lande.
CCHR har taget kontakt til FN for at stoppe psykiatrisk tvang.

I løbet af årene har CCHR taget kontakt til verdens højeste etikorgan, de Forenede Nationer, når nationale regeringer ikke gjorde nok. Dette omfatter, da CCHR New Zealand i 2010 og 2012 rapporterede detaljer til FN’s Komité mod tortur om krænkelser af menneskerettigheder ved Lake Alice Hospital i New Zealand. Elektrochok og andre psykiatriske tvangsteknikker var blevet brugt til at straffe børn. FN reagerede ved at pålægge New Zealands regering at indføre systemer til at forhindre psykiatriske overgreb i fremtiden.

CCHR underrettede FN’s komité for barnets rettigheder og gav en advarsel om den massive ordinering af psykofarmaka til børn i 14 lande. Komitéen reagerede med høringer om den stigende procentdel af børn med diagnosen Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), som medicineres med psykostimulanser. Den anbefalede oprettelsen af et system til ”overvågning af overdreven brug af psykostimulanser til børn”.

CCHR’s årtier med afsløring af psykiatrisk behandling som tortur blev retfærdiggjort af en rapport fra FN’s rapportør om tortur fra 2013, der fordømte tvunget chokbehandling og opfordrede stater til at ”indføre et absolut forbud mod enhver form for medicinsk indgriben, der er tvungen og uden samtykke, mod personer med handicap, herunder brug af psykokirurgi, elektrochok og psykoaktive stoffer uden samtykke”.


VI VIL RIGTIG GERNE høre FRA DIG

CCHR arbejder med myndighedsrepræsentanter, advokater, NGO’er med mere. Her er, hvad nogle af dem havde at sige:

SENATOR I DELSTATEN CALIFORNIEN, USA

”Jeg er stolt over at præsentere denne proklamation i anledning af jeres 50-års jubilæum. Jeres engagement i at hjælpe med at få vedtaget love, der beskytter personer mod brutal eller tvungen behandling og genoprette de grundlæggende umistelige menneskerettigheder inden for psykisk sundhed, fortjener anerkendelse, og vi hylder jer.”

INDONESISK AMBASSADØR, AUSTRALIEN

”Jeg roser og lykønsker CCHR for at producere informativ og nyttig statistisk forskning og dokumentarfilm for at øge folks bevidsthed om vigtigheden af at forstå risikoen ved psykofarmaka. Jeg tror, vi deler gensidig bekymring om farlige bivirkninger fra psykofarmaka, som skal løses hensigtsmæssigt gennem kampagner for at gøre folk bevidste.”

LEDER, ABLECHILD, USA

”AbleChild er beæret over at være på slagmarken i dag med en organisation, som aldrig har givet op, bliver ved med at informere offentligheden og hjælper med lovgivning for at beskytte forældrenes rettigheder. CCHR redder liv! Vi bevidner CCHR’s succes!”

PARLAMENTSMEDLEM, SCHWEIZ

”Jeg har kendt Citizens Commission on Human Rights i mange år. Jeg har gennem grundigt researchede kendsgerninger i deres informationsmateriale fået en indsigt i psykiatriens tvivlsomme forretning. Det gav mig en indsigt i deres indflydelse på overmedicinering med psykofarmaka, såsom Ritalin, og jeg var i stand til at bruge det i mit arbejde som parlamentsmedlem.”

FORMAND, NEW YORK CITYS INDKVARTERINGSMYNDIGHED, NAACP, USA

”Denne skænkes ’i anerkendelse af enestående service med afsløring af overgreb inden for psykisk sundhed. Citizens Commission on Human Rights (CCHR) er en sand leder i nationen’.”


FAKTA

50 ÅR – STATISTIKKERNE

I 50 år har CCHR bragt psykiatrien ind under loven og forsvaret menneskerettigheder. Her er statistikkerne.

50

ÅR

med at beskytte folks rettigheder i den psykiske sundhedssektor

188

LOVE

vedtaget, der beskytter mod psykiatriske overgreb

1,4 milliard dollar

BETALT

i bøder i forbindelse med psykiatriske kriminelle og civile søgsmål

170

PSYKIATERE

og psykologer disciplineret for overgreb eller dømt for forbrydelser hvert år

3.923

PSYKIATRISKE FACILITETER

lukket på grund af brutale og nogle gange dødbringende praksisserSÆT EN STOPPER FOR MISHANDLINGEN

Som en almennyttig vagthund for psykisk sundhed er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag for at udføre dens mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneske­rettighederne og skabe ordnede forhold inden for området psykisk sundhed. For at blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe, der har hjulpet med at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgere mod overgreb fra psykiatriske udøvelser.

DOWNLOADS