CCHR KRÆVER, AT PSYKIATERE FORBYDER ECT

En CCHR-protest i Skotland
Jan Eastgate, pastor Fred Shaw og pastor Alfreddie Johnson med biskop Desmond Tutu i Sydafrika
CCHR afslører dyb søvn-behandling
Over 700 marcherede mod Den amerikanske psykiatriforenings konference for at forlange et forbud mod ECT og andre overgreb (øverst og ovenfor, til venstre). CCHR åbnede sin udstilling i nærheden, hvor tusinder lærte psykiatriens historie (ovenfor til højre).
CCHR kræver højlydt et landsdækkende forbud mod elektrochokbehandling i USA ved Den amerikanske psykiatriforenings konference.

Intet kunne afholde CCHR-frivillige fra at lade deres røster blive hørt i San Francisco ved den 172. årlige konference for Den amerikanske psykiatriforening (APA). Mens regnen væltede ned over mere end 700 demonstranter, hjemsøgte demonstranterne Moscone Convention Center, hvor konferencen fandt sted. Deres budskab var klart og tydeligt, slået stort op på bannere, plakater og selv deres paraplyer: ”Stop torturen” og ”Forbyd elektrochokbehandling”.

De marcherede mod den fortsatte brug af elektrochokbehandling (ECT – electroconvulsive therapy) på 100.000 amerikanere hvert år – nogle fra fem år eller yngre. ECT, det at lade op til 460 volt gå gennem hjernen, hvilket fremkalder et grand mal-anfald, kan resultere i permanent hukommelsestab og hjerneskade. Flere psykiatere sluttede sig endda til protesten, og andre gav tommelen op for forbuddet, idet de var enige med skilte, der kalder elektrochok ”tortur, ikke terapi”.

Den protest blev gjort endnu mere nødvendig, fordi gravide kvinder, børn og ældre får elektrochok. Til det skal tilføjes, at det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) ikke kræver, at fabrikanter af chokapparater tilvejebringer kliniske studier for at bevise, apparatet er sikkert og effektivt, hvilket har ladet dem forblive på markedet på trods af, at en fabrikant sidste år medgav, at ECT kunne forårsage permanent hjerneskade.

Efter marchen åbnede CCHR sin omrejsende udstilling på den anden side af gaden fra konferencecenteret, hvilket gjorde den tilgængelig for både alle APA-konferencedeltagere og San Franciscos indbyggere.

Formanden for CCHR International, Jan Eastgate, der talte ved åbningen, nævnte, hvordan CCHR i 1976 hjalp med at skabe præcedens med en californisk lov, der forbød elektrochok på børn og unge. ”Dette forbud skal udvides til alle aldersgrupper og over hele verden,” sagde hun, ”fordi elektrochok forårsager skade, hjerneskade og ødelægger liv. CCHR har dokumenteret dette i 50 år.”

Andre talere var James Sweeney, Political Liaison for the Black American Political Association of California (BAPAC), som støttede et forbud mod elektrochok og talte om psykiatriens historie med racisme. Konferencieren ved åbningen af udstillingen var Fran Andrews, leder af CCHR International. Hun fik følgeskab af Lee Spiller, lederen af CCHR Texas – delstaten med den stærkeste lov til dato, der giver beskyttelse mod ECT. [Mere information om Lee Spillers arbejde findes på da.scientology.tv/LSpiller].

Tvunget psykiatrisk behandling, inklusive ECT, er ”praksisser, der udgør tortur og anden grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling eller afstraffelse”. – De forenede nationers menneskerettighedsråds rapport om ”mental sundhed og menneskerettigheder”

CCHR skaber opmærksomhed om næsten ukendte fakta ved ECT: Gravide kvinder får elektrochok selv efter sjette måned på trods af negative hændelser, der omfatter spontan abort, for tidlig fødsel, dødfødsel, hjerteproblemer for fosteret og misdannelse.

Cirka 70 procent af de overlevende fra chok er kvinder, og 45-50 procent af dem over 60 år, med 10-15 procent på 80 år og derover. Hundredvis af amerikanske veteraner gives elektrochok hvert år ifølge Veteran Administrations statistikker. Bivirkninger fra ECT omfatter hjerte-kar-komplikationer, slagtilfælde, kognitiv svækkelse og nedsat hukommelse, langvarige anfald, forværring af symptomer og død.

En rapport fra FN’s Menneskerettighedsråd i juli 2018 om ”mental sundhed og menneskerettigheder” opfordrede regeringer til at erkende, at tvunget psykiatrisk behandling, inklusive ECT, er ”praksisser, der udgør tortur og anden grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling eller afstraffelse”.


GØR EN ENDE PÅ PSYKIATRISKE OVERGREB

Som en almennyttig vagthund for psykisk sundhed er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag for at udføre dens mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold inden for området psykisk sundhed. For at blive en del af verdens største bevægelse der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe, der har hjulpet med at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgere mod overgreb fra psykiatriske udøvelser.

DOWNLOADS