REDDER CHILES UNGE FRA TVUNGEN PSYKIATRISK MEDICINERING

CCHR's 50-års jubilæumsgalla
Producer/instruktør Kevin Miller modtager CCHR’s Menneskerettighedspris
Advokat  Andy Vickery fra Texas modtager CCHR’s Menneskerettighedspris
CCHR arbejder med den chilenske lovgiver Cristina Girardi (til højre, øverst og nederst) for at nå forældre, undervisere, andre lovgivere og medierne med kendsgerningerne – en indsats, der har ført til vedtagelse af en lov for at beskytte børn mod at blive tvunget til at tage psykofarmaka som krav for at kunne gå i skole.
To kampagneledere for børns og forældres rettigheder arbejder utrætteligt på at forandre chilensk lov og beskytte børn mod tvungen psykiatrisk behandling som en forudsætning for at gå i skole.

I 2005 indførte Chile det største landsdækkende program for screening i skoler på planeten, med mere end en million børn screenet fra 2005 til 2015. Mange af de børn, der således blev screenet, blev så ordineret psykofarmaka. Det er ikke overraskende, at landet ligger med den højeste procentdel for selvmord blandt børn for 15- til 19-årige i Latinamerika og ligger nummer fem internationalt.

Hilda Zuñiga, en assistent til den chilenske lovgiver Cristina Girardi, vidste, at noget var galt, da hun under arbejde i samfundet stødte på oprørte forældre, hvis børn var blevet bragt til psykiatere uden deres samtykke. Hun og Girardi bemærkede endvidere, da de fandt tilfælde efter tilfælde med forældre, der var blevet truet med, at deres barn bliver udelukket fra skole, hvis de ikke tager psykofarmaka.

Ting blev personlige, da Zuñigas egen søn blev stemplet som autistisk og blev ordineret Ritalin. Hun begyndte at lave research i den medicinske behandling og stødte på Citizens Commission on Human Rights (CCHR). Hun fik snart sin søn af stofferne og fandt alternative løsninger til ham.

Men det var ikke nok bare at hjælpe hendes søn. Hun begyndte at kontakte samfundet for at oplyse andre. Zuñiga og Girardi afholdt seminarer for forældre og lærere i hovedstaden, Santiago de Chile. Men når de nu oplyste forældre nægtede at lade deres børn blive medicineret, blev de truet med, at deres barn kunne blive smidt ud af skolen. Så begyndte en mission for at forandre Chiles uddannelseslove. De to kvinder samlede dokumentation om kendsgerningerne ved psykofarmaka og deres virkninger på børn og orienterede andre chilenske lovgivere, såvel som offentligheden. Som en del af en parlamentarisk arbejdsgruppe foreslog de ændringer i undervisningsloven i 2016. Men der skulle oplysning, seminarer, medier og møder til for at bryde igennem skyen af misinformation. I sidste ende nåede Zuñiga og Girardi over 2,1 millioner gennem mere end 180 seminarer og interviews med medier på nationalt tv med CNN Chile, CHV Noticias og Channel 13. Til sidst blev den første tilføjelse til loven om folkeskoler vedtaget enstemmigt i 2018, efterfulgt af tilføjelser til loven om privatskoler i 2019. Nu kan det ikke kræves, at et barn tager psykofarmaka for at gå i skole. Takket være Zuñiga og Girardi kan chilenske forældre nu vælge forløbet af deres barns sundhedsomsorg.Mens ECT kan forekomme mindre brutal i dag (på billedet) end i filmen Gøgereden fra 70’erne, er skaden i dag den samme – eller værre – på grund af brugen af muskelafslappende midler.

TAGER AFFÆRE
Slut dig til vores kampagne for at stoppe ECT

Slut dig til CCHR for at stoppe den barbariske praksis elektrokonvulsiv terapi (ECT) – også kaldet elektrochok – over hele verden. Den amerikanske psykiatriforenings anbefaling om, at ECT bruges på børn og teenagere, der ”ikke reagerer” på psykofarmaka, forøger nødvendigheden af at få vores stemmer hørt. Den amerikanske Food and Drug Administration (fødevarestyrelse) har godkendt at give elektrochok til teenagere fra alderen 13 ved mindst tre ”forstyrrelser” på trods af ingen kliniske forsøg fra ECT-producenten, der beviser sikkerhed og effektivitet.

Elektrochok er en forældet behandling opfundet i 1930’erne, der sender stød af elektricitet ind i hjernen, hvilket fremkalder et grand mal-anfald. Det er forbundet med talrige bivirkninger, herunder hukommelsestab på kort og langt sigt, kognitive problemer, maniske symptomer, langvarige anfald, hjerteproblemer, hjerneskade og endog død.

CCHR er i gang med en kampagne for at stoppe brugen af elektrochok over hele verden. Find ud af mere, og skriv under på vores appel på cchrint.org/electroshock.


GØR EN ENDE PÅ PSYKIATRISKE OVERGREB

Som en almennyttig vagthund for psykisk sundhed er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag for at udføre dens mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold inden for området psykisk sundhed. For at blive en del af verdens største bevægelse der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe, der har hjulpet med at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgere mod overgreb fra psykiatriske udøvelser.

DOWNLOADS