NYHEDER

CCHR PROTESTERER MOD PSYKIATRISKE OVERGREB VED WORLD PSYCHIATRIC ASSOCIATION-KONGRESSEN

CCHR’s demonstranter var lige på dørtrinnet til den årlige World Psychiatric Association-kongres, hvor de protesterede mod overgreb inden for psykisk sundhed og krævede reformer.

CCHR’s demonstranter uden for kongrescenteret Lissabon, hvor den årlige World Psychiatric Association-kongres (WPA) blev afholdt.

Da psykiatere fra hele verden ankom til kongrescenteret i Lissabon, Portugal, til den årlige World Psychiatric Association-kongres (WPA), forventede de aldrig, hvad der ville byde dem velkommen – CCHR-demonstranter fra hele Europa krævede afskaffelse af skadelige psykiatriske praksisser. De stod lige ved kongrescenterets hoveddør med bannere, der sagde: ”Psykiatri ødelægger vores børn”, ”Psykiatri: Løgne der ødelægger familier og liv” og ”Rapportér psykiatrisk overmedicinering af børn”.

Psykiatere kom til demonstranterne for at lære mere og tage CCHR’s mapper med fakta og vigtig information, så de personligt kunne granske dem.

For at sikre at de lokale kunne få fakta og information, blev CCHR’s omrejsende udstilling åbnet ved det førende teater i Portugal, Coliseu dos Recreios, i syv dage. Udstillingen afslører psykiatriens barbariske historie. WPA’erne havde også deres egen video, der blev vist på deres kongres, og som en af deltagerne udtrykte det, udforskede de ”mindre positive sider af psykiatriens historie”.

CCHR’s omrejsende udstilling blev åbnet ved det førende teater i Portugal, Coliseu dos Recreios, i syv dage.

Men det er ikke kun tidligere overgreb, men også nuværende, som CCHR protesterede imod, især psykiatriens tilbøjelighed til at bruge farlige medikamenter eller andre umenneskelige løsninger over for deres patienter, herunder tvangsindlæggelse, tvangsfiksering og elektrochok. En WPA-foredragsholder gjorde en rammende observation med et citat i sin egen PowerPoint: ”Det er nemt at skrive en recept, men det er svært at forstå patienterne.”

Da der er mere og mere bevidsthed om farerne ved psykofarmaka, og at de ikke er universalmidlet mod alle mentale problemer, så kom psykiatere til demonstranterne for at lære mere, og de tog CCHR’s mapper med fakta og vigtig information, så de personligt kunne granske dem.

Dette omfattede et åbent brev fra CCHR til WPA, der var anbragt på en stor tavle ved indgangen med hundredvis af deltagere, der stoppede op for at læse det. Brevet påpegede, at mens det psykiatriske samfund har gjort krav på monopol på psykisk sundhed, har de ikke brugt det til at ”levere behandling, der har til formål at kurere og sikre sand helbredelse”. Brevet fremlægger en lang liste over statistikker og overgreb, der beviser dette, og ender til sidst med kravet om, at ”dette skal slutte nu. Hold op med at slå psykiatriske patienter ihjel”.

DOWNLOADS