AFSLØRER ELEKTROKONVULSIV TERAPI FOR HVAD DET ER – TORTUR

CCHR protesterer mod brugen af elektrochok på børn og andre overgreb under den årlige konference for Den amerikanske psykiatriforening i New York City.
CCHR lader deres stemme blive hørt mod elektrokonvulsiv terapi, en psykiatrisk ”behandling”, som aldrig har haft bevis for at være sikker eller effektiv. I dag bliver den brugt til børn fra fem år og yngre for at ”hjælpe”, og CCHR siger: ”Stop dette misbrug!”

En CCHR-march og -demonstration protesterede imod psykiatriens brug af elektrokonvulsiv terapi (ECT) – der også kaldes elektrochokterapi – specielt på småbørn og børn, ved den årlige konference for Den amerikanske psykiatriforening (APA) i New York City. Mange tror, at ECT – op mod 460 volt gennem hjernen – ikke længere eksisterer. Men de mere end 25 foredrag og dokumenter om ECT ved den amerikanske psykiatriforenings-konference satte de anskuelser i bero. To, der besøgte APA-konferencen, var amerikanske producenter af elektrochok-apparater.

Demonstranterne fordømte ECT, da det er blevet bevist, at det skaber hjerneskade og hukommelsestab, som tortur, og forlangte, at det forbydes. Gennem lov om aktindsigt i adskillige stater i USA, opdagede CCHR, at børn fra fem år og yngre bliver givet elektrochok. Sådan mishandling, hvis det begås af nogen anden end en psykiater, ville udgøre en forbrydelse, og når det gives til børn, bør det udmåles som den højeste straf.

Demonstranterne fordømte ECT, da det er blevet bevist, at det skaber hjerneskade og hukommelsestab, som tortur, og forlangte, at det forbydes.

Nogle medier forsøger at skildre, at ECT ”virker”. Men ingen psykiater har bevist, hvordan beskadigelse af en persons hjernen gør noget andet end midlertidigt ændre personens opmærksomhed fra, hvad der måske gør ham syg – for følelsesløs og i smerte til at kunne huske. Baseret på tusindvis af sager rapporteret til CCHR over årtier kan deres underliggende problem vende tilbage og måske endda forværres. ECT fremkalder et grand mal anfald, der forårsager bevidstløshed og voldsomme muskelsammentrækninger, maskeret af en bedøvelse. FDA har aldrig bedt producenter om at udføre kliniske studier for at bevise, at elektrochok enten er sikkert eller effektivt, på trods af at blive anvendt i mere end 80 år.

Virkningerne på børn, der bliver givet elektrochok, omfatter en syv-årig pige, som, efter fem sessioner, blev næsten katatonisk.

I 2017 lancerede CCHR en online underskriftindsamling, der støttede et forbud mod elektrochok. Gå til cchrint.org/electroshock for at lære mere, og skriv under på Appellen for at Forbyde Elektrochok (ECT)-apparater, Der Bliver Brugt på Børn, Ældre og Sårbare Patienter.


FAKTA

OPLYSER MASSERNE

CCHR oplyser mennesker overalt i verden om psykiatriske overgreb. Her er statistikerne:

21

MILLIONER

CCHR-hæfter er blevet uddelt, der giver fakta om psykofarmaka og psykiatriske overgreb

190

LANDE OG TERRITORIER

hvor folk har modtaget CCHR-materialer blot i det forløbne år.

19.806

BESØGTE

CCHR’s museum Psykiatri: Skade og død, der afslører den beskidte sandhed

69.713

PERSONER

indenfor retssystemet, sygeplejen og dybdeborende journalistik blev sendt CCHR-information

16

MILLIONER

er blevet nået med CCHR’s informationsvideoer og prisbelønnede dokumentarfilm i de sidste 12 månederGØR EN ENDE PÅ PSYKIATRISKE OVERGREB

Som en almennyttig vagthund over for psykiatrien er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag til støtte af vores mission med at eliminere psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og skabe ordnede forhold på området. For at blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe, der har været medvirkende til at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgerne mod overgreb fra psykiatriens side.

DOWNLOADS