ADVARER DELSTATEN MEXICO OM PSYKIATRISKE OVERGREB

(Øverst) Indvielseseventen af CCHR’s omrejsende udstilling i Toluca, hovedstaden i delstaten Mexico, og (nederst) gæster, der tager på rundtur i udstillingen efter åbningen.
CCHR bringer udstillingen Psykiatri: Skade og død for at uddanne mexicanske borgere.

Citizens Commission on Human Rights bragte deres hårdtslående Psykiatri: Skade og død-udstilling til Toluca, hovedstaden i delstaten Mexico, og alarmerede samfundet om eksperimentelle psykiatriske behandlinger og den skade, de forvolder. Disse behandlinger omfatter den praksis at stemple normal opførsel som ”forstyrrelser” og at give psykofarmaka til børn og teenagere på trods af, at mange af disse stoffer har medicinadvarsler inklusive selvmord og død.

Udstillingen blev åbnet af borgmesteren i Toluca, som opfordrede sine vælgere til at finde ud af mere om disse og andre voldelige psykiatriske udøvelser for at beskytte dem selv og deres familier. Andre, der også deltog, var byens biskop og statens menneskerettighedskommissær.

Den blev efterfølgende besøgt af mere end 3.600 Toluca-beboere – udstillingen uddanner, informerer og giver vejledning til lovgivere, medlemmer af den lægelige profession, menneskerettighedsforkæmpere og offentligheden i almindelighed. Udstillingens formål er at opmuntre folk til at tage initiativ til at rapportere og retsforfølge psykiatrisk bedrageri og kriminalitet og skabe den nødvendige reform.

Sjældne fotografier, dokumentarfilm og multimedie-udstillingen giver et levende overblik over psykiatriens historie og aktuelle tilstand. Dette omfatter grafiske fremstillinger af psykokirurgi, tvangstilbageholdelse og sadistiske psykiatriske behandlinger såsom højspændingselektrochok og det hvide snit.


VI VIL RIGTIG gerne høre FRA DIG

CCHRinfo.dk giver adgang til ressourcer for dem, der ønsker at bekæmpe psykiatriske overgreb. Her er, hvad nogen af dem havde at sige.

OREGON, USA

”Jeg så denne dokumentar [Den skjulte fjende] blive sendt ud i æteren på Scientology Network og fandt det øjenåbnende. Jeg har en 32-årig ven, der var i luftvåbnet, og som så blev sat på en masse psykiatrisk medicin og endda indlagt. Hun er nu ude fra det sted og vænner sig af med stoffer. Jeg ville så gerne se den med hende og give hende dvd’en til at dele med hendes veteranvenner.”

PUERTO RICO

”Jeg har gjort god brug af materialerne, der blev sendt til mig. Jeg har givet materiale til lokale myndigheder, der har at gøre med psykisk sundhed, politi og domstolen i San Juan. Jeg har været virkelig aktiv i at give information om Markedsføring af vanvid.”

MEXICO

”Jeg er meget taknemmelig og glad for dette utrolige projekt. Jeg modtog undervisningspakken om Markedsføring af vanvid. Jeg er sikker på, at dette projekt vil lykkes, fordi det vil hjælpe folk til at forstå, at psykisk sundhed ikke er et spil.”

BRASILIEN

”Jeg ville gerne informere jer om, at jeg har modtaget materialerne, som jeg fik en forsmag på: en dvd, en manual for lærere og pjecer. Jeg holdt en anden præsentation [af denne information] til omkring 20 lærere på en folkeskole. Tak skal I have.”

MEXICO

”Jeg er interesseret i at få pakken. Jeg vil gerne vide mere om psykiske sundhedsproblemer. Jeg ville gerne vide, hvordan man hjælper folk med disse situationer. I mit tilfælde er jeg motiveret på grund af, at jeg har pårørende med disse problemer.”

LOUISIANA, USA

”Jeg modtog pakken. Tak. Jeg har delt den. Individuelle reaktioner har varieret fra chok til: ’Jeg vidste, hvad de gjorde, ikke var rigtigt, men jeg kunne bare ikke sætte fingeren på det.’ Alle, der har set videoen, er taget af sted med en bedre forståelse af, hvad der foregår.”


FAKTA

MOD DERES VILJE

Folk rundt omkring i verden modtager skadelig psykiatrisk behandling mod deres vilje.

1 ud af 3

ECT-OFRE,

af den anslåede 1 million, der modtager det årligt på verdensplan, fik det uden deres samtykke

70

PROCENT

forøgelse af tvangsindlæggelser i Tyskland over en otteårig periode

10.000+

MENNESKER

i Australien bliver hvert år underlagt psykiatrisk tvangsbehandling i deres eget hjem

1.800

BEGÅR SELVMORD,

mens de er indlagt i USA, hvert eneste år

195.000

INDLAGT IFØLGE BAKER-LOVEN

(tvangsindlagt) i Florida, USA, på et enkelt årSÆT EN STOPPER FOR MISHANDLINGEN

Som almennyttig vagthund for psykisk sundhed er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag til at føre dets mission ud i livet for at udrydde psykiatriske krænkelser af menneskerettighederne og rense ud inden for området psykisk sundhed. For at blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe, der har været medvirkende til at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgerne mod overgreb fra psykiatriens side.

DOWNLOADS