JAPAN KÆMPER MOD STIGENDE BRUG AF PSYKOFARMAKA

I løbet af det sidste år klippede CCHR Japan snoren for Psykiatri: Skade og død-udstillinger og afholdt 15 seminarer, der var skræddersyede til Japans parlamentsmedlemmer.
CCHR Japan holder udstillinger og seminarer for Japans parlamentsmedlemmer for at modsætte sig antallet af børn på psykofarmaka.

I 2016 blev den japanske Lov om støtte til personer med udviklingsforstyrrelser revideret for at lægge eftertryk på tidlig intervention. Mens ændringerne indebar at fokusere på uddannelsesmæssige og individuelle programmer, er det nu klart, at hvad det faktisk resulterede i, var en alarmerende stigning i antallet af børn under psykiatrisk behandling og på psykofarmaka.

Derfor gik CCHR Japan i gang med en mission for at øge bevidstheden om at det er en overtrædelse af menneskerettighederne mod et barn at give dem en psykiatrisk etikette og psykofarmaka uden noget bevist videnskabeligt grundlag.

Det begyndte med en Psykiatri: Skade og død-udstilling i Tokyos Bunkyo Civic Center. En taler ved indvielsen var dr. Kenichi Kozu, præsident for Samfundet for forebyggende og alternativ medicin, som med succes behandler mentale problemer med en stoffri tilgang. Mediedækning kørte i de nationale aviser Asahi Shimbun og Mainichi, der afslørede den kriminelle psykiatriske behandling.

Udstillingen rykkede så til Osaka på Osaka Dawn Center. For at nå ud til embedsmænd blev invitationsflyers uddelt foran rådhuset. En embedsmand, der efterfølgende tog rundt i udstillingen, sagde: ”For at sige sandheden er jeg et offer for psykofarmaka, derfor forstår jeg, hvad I siger.”

Længere sydpå ankom udstillingen i Kobe i et tilstødende Hyōgo-præfektur for det 114. Årlige møde for det japanske samfund for psykiatri og neurologi med temaet ”Ensartethed og eneståenhed ved psykiatri i medicin og medicinsk behandling”. Besøget omfattede en protestmarch mod japanske psykiateres praksis med at ordinere psykoaktive stoffer i stedet for at give virkelige løsninger til patienter, specielt børn, som vist ved en stigning i recepter til 6- til 12-årige på 84 % fra 2002 til 2010.

Udstillingens turné blev afsluttet på Yurakucho Station Underground Plaza i Tokyo med indvielsestalere, der omfattede en foredragsholder fra Lions Club Forebyggelse af misbrug, formanden for Medborgernes bevægelse for forebyggelse af selvmord og et medlem af den lovgivende forsamling fra Toshima-området.

For at nå frem til roden af problemet må der laves love for at beskytte borgeres rettigheder og for at beskytte mod overgreb inden for psykisk sundhed. Derfor startede CCHR Japan en række på 15 foredrag, der var rettet specifikt mod at uddanne parlamentsmedlemmer i statistikker og fakta om psykiatri.

”Jeres program for beskyttelse af menneskerettighederne er meget vigtigt og nødvendigt for den enkelte og for samfundet.”

I et af disse foredrag delte en 19-årig dreng sin oplevelse med at være under psykiatrisk ”behandling”, siden han var 13, og hvordan hans tilstand kun blev værre med kraftig medicinering. En af hans læger var dr. Kayoko Kifuji, der er berømt for at ordinere 2-årige Rebecca Riley fire psykofarmaka, som til sidst førte til hendes død i en alder af 4. Mens Rebeccas forældre er i fængsel, fortsætter Kifuji med at praktisere.

Ved et foredrag med 13 nationale parlamentsmedlemmer og deres 20 sekretærer blandt publikum talte en sørgende mor om sin datter, der havde begået selvmord efter et seksuelt forhold til sin psykiater. Da moderen samarbejdede med CCHR Japan, var hun i stand til at få psykiateren retsforfulgt, og han er nu i fængsel. Hendes historie bragte et parlamentsmedlem til tårer, og en anden delte en lignende historie om en ven, som var blevet seksuelt misbrugt af sin psykiater.

Som et parlamentsmedlem sagde: ”Den forkerte information om udviklingsforstyrrelser har forårsaget frygtelige vanskeligheder. Jeres program for beskyttelse af menneskerettighederne er meget vigtigt og nødvendigt for den enkelte og for samfundet.”


SÆT EN STOPPER FOR MISHANDLINGEN

Som almennyttig vagthund for psykisk sundhed er CCHR afhængig af medlemskaber og bidrag til at føre dets mission ud i livet for at udrydde psykiatriske krænkelser af menneskerettighederne og rense ud inden for området psykisk sundhed. For at blive en del af verdens største bevægelse, der arbejder for reformer inden for psykisk sundhed, slut dig til den gruppe, der har været medvirkende til at få vedtaget over 180 love, der beskytter borgerne mod overgreb fra psykiatriens side.

DOWNLOADS