Kapitel 6: Den blinde vagthund

Så hvordan kan det være, at så mange farlige psykofarmaka tillades på markedet?

En grund kan være svingdøren mellem myndighederne, akademikerne og medicinalindustrien hvor paneler, der anbefaler godkendelse til psykofarmaka, længe har været bemandet af psykiatere med finansielle forbindelser til medicinalindustrien.

En anden kan være, at i stedet for at være en sikkerhedsfunktion med ”overvågning efter markedsføring” er kliniske tester nu blevet til ”forskning efter markedsføring” med det nye formål at teste psykofarmaka med henblik på anvendelse på yderligere psykiske forstyrrelser.

Det er også derfor medicinalfirmaer fortsætter med at få en profitmargen på tre gange mere end normen i de fleste brancher.

Faktisk var det totale overskud fra de 10 største medicinalfirmaer, der optræder på listen over de 500 største amerikanske firmaer, mere end det samlede overskud for de øvrige 490 virksomheder.

Og med så mange penge på spil – er det ingen overraskelse, at aktionærer aldrig får fortalt sandheden om de præparater fra firmaer, de investerer i.

Men når først præparatet er godkendt, er den næste prøvelse:

Hvordan overbeviser man receptskrivende læger om, at præparaterne er sikre, effektive og medfører få bivirkninger, når medicinalfirmaets egne undersøgelser viser, at det ikke er tilfældet?

DOWNLOADS