Hurtigt overblik

Mens de udgiver sig for at være ”autoriteter” på sindets og den mentale sundheds område, har psykiatri intet videnskabeligt grundlag for nogen af sine behandlinger eller metoder. Specifikke beviser præsenteres her på at flere af de vigtigste påstande og metoder i denne pseudo-videnskab er falske.

Virkelige sygdomme versus psykiske ”forstyrrelser”

Psykiatriske forstyrrelser er ikke egentlige sygdomme. Der findes ingen laboratorietester, hjernescanninger, røntgen eller tester for kemisk ubalance, der kan fastslå eller bekræfte, at nogen psykisk forstyrrelse er en fysisk sygdomstilstand. Dette betyder ikke, at folk ikke bliver deprimerede, eller at folk ikke kan opleve følelsesmæssigt eller psykisk stress eller pres, men psykiatri har ompakket disse følelser og adfærd, så de fremstår som en ”sygdom” for at sælge stoffer. Det er en genial marketingskampagne, men det er ikke videnskab. 

Læs mere >>

Psykiske forstyrrelser bliver til ved en afstemning

Den amerikanske psykiatris diagnostiske kriterier bliver bogstaveligt talt stemt til verden af medlemmer af den Amerikanske Psykiatriforening (APA) og derefter opført i deres Diagnostisk og Statistisk håndbog for psykiske forstyrrelser (DSM). Det, der stemmes om, er et system til klassificering af symptomer, noget der er drastisk forskelligt fra og fremmede for det, som den almindelige lægevidenskab står for. Ingen af disse diagnoser understøttes af objektive beviser for fysiske lidelser, sygdomme eller videnskab.

Læs mere >>

Ledende psykiatere indrømmer, at psykiatrien ikke har nogen helbredelsesmetoder

”Vi kender ikke årsagerne [til en eneste psykisk sygdom]. Vi har endnu ingen metoder, hvormed vi kan ’kurere’ disse sygdomme.” – Dr. Rex Cowdry, psykiater og direktør for det amerikanske Nationale institut for Mental Sundhed (NIMH), 1995

Læs mere >>

Ingen hjernescanninger for psykisk sygdom

Psykiatere hævder, at hjernescanninger nu viser hjerneforandringer, der ”beviser”, at psykiske forstyrrelser såsom skizofreni og depression er hjernebaserede. Der er intet videnskabeligt bevis for dette: det er stadig sådan, at når man nærlæser det, der står skrevet ”med småt” i undersøgelserne, står der: ”antydet”, ”kunne” og ”man håber på”. 

Læs mere >>

Bivirkninger

Psykiatere kan ikke forudsige, hvilke bivirkninger man måske vil få, fordi ikke én af dem ved, hvordan deres medicin virker.

Det bliver i stigende grad afsløret at psykofarmaka er kemiske giftstoffer, der kan være dræbende. Psykiatere påstår, at deres medikamenter redder liv, men ifølge deres egne undersøgelser, kan psykofarmaka fordoble risikoen for selvmord.

Læs mere >>

Ingen genetiske beviser for psykiske sygdomme

”Ikke en påstand om at et gen står for en psykiatrisk tilstand har bestået sin prøve, på trods af populær misinformation.” – Dr. Joseph Glenmullen, psykiater ved Harvard lægeskole

Læs mere >>

DOWNLOADS