Rapportér om skadelige virkninger fra stoffer

Amerika
MedWatch er det amerikanske system til indberetning til FDA (Food and Drug Administration), der tilskynder forbrugere og læger til at indberette en alvorlig bivirkning af et lægemiddel eller medicinsk udstyr. Det er frivilligt og spiller en afgørende rolle i FDA’s post-marketing overvågning af et godkendt lægemiddel/produkt. Rapporter om bivirkninger fra medikamenterne bliver evalueret sammen med de rapporter, der modtages fra producenterne og kan resultere i sikkerhedsindberetninger, mærkningsændringer til alvorligere bivirkningsadvarsler eller endog tilbagetrækning af lægemidlet fra markedet. Det er derfor, det er vigtigt, at alle forbrugere indberetter bivirkninger fra psykiatriske medikamenter.

For at logge på FDA’s MedWatch indberetningssystem, klik her.

Andre lande har ofte lignende rapporteringssystemer, som du burde sætte dig fuldt ud ind i, for at indberette en bivirkning af en hvilken som helst medicin. Nogle eksempler er:

Australien
Australiens Therapeutic Goods Administration (TGA) har en ”Adverse Medicines Event Line”. For at gå til deres rapporteringssystem, klik her.

Canada
Health Canadas Adverse Reaction Reports kan indsendes online. For at skrive en rapport, klik her. (Findes også på fransk).

New Zealand
New Zealands Medsafe Center for Adverse Reactions Monitoring (CARM). For at gå til CARM's officielle hjemmeside, klik her.

United Kingdom
Englands Medicine and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) har et system kaldet ”Yellow Card”. For rapportering online, klik her.

BEMÆRK: Hvis du ikke nemt kan rapportere en bivirkning gennem dit lands lægemiddelstyrelse, skriv da et brev til styrelsen og dit lands repræsentant om behovet for at gøre denne ordning forbrugervenlig – dvs. gøre det meget let at indsende en rapport.

DOWNLOADS