Kapitel 4: Spekulation i sygdomme

SYGDOM SÆLGES TIL BEKYMREDE RASKE

Opreklamering af sygdomme: ”at overbevise grundlæggende set raske mennesker om, at de er syge, eller lidt syge mennesker om, at de er meget syge.”

Psykiatere kender til det. Medicinalfirmaer kender til det. Ledere inden for reklameindustrien rundt i verden kender det også.

Opreklamering af sygdomme er en meget succesfuld strategi, som ændrer almindelige situationer i livet til psykiatriske sygdomme, får folk fra alle dele af samfundet til at bekymre sig om den nyeste ”mentale sygdom” – og kræve en pille.

Og ifølge en marketing-guru, er ”intet terapeutisk område mere åbent for tilstands-branding end angst og depression, hvor sygdommen sjældent er baseret på målbare fysiske symptomer og derfor beror på en begrebsmæssig definition.”

Og det virker. Psykiatere og medicinalfirmaer har skabt en indbringende markedsniche med en bruttoindtægt på over $150.000 hvert minut.

Men når disse kampagner for at opreklamere sygdomme får det til at se ud som om, mange har psykiske lidelser, hvor sikre er præparaterne, som psykiaterne ordinerer som behandling, så?

DOWNLOADS