VALGMULIGHEDER OG ALTERNATIVER

Psykiatere vil ikke fortælle dig, at der findes mange ufarlige og effektive ikke-psykiatriske muligheder for at håndtere psykiske og følelsesmæssige forstyrrelser.

Da livet byder på mange problemer, og disse somme tider kan være overvældende, er det vigtigt at vide, at psykiatrien og dens uvidenskabelige diagnoser og skadelige behandlinger, er den forkerte vej at gå. Deres mest almindelige behandlingsform, psykiatrisk medicin, maskerer blot problemerne og symptomerne kemisk. Den kan ikke og vil aldrig være i stand til at løse livets problemer. Når først virkningen af den psykiatriske medicin ophører, er det oprindelige problem der stadig, og det kan tilmed forværres. Selvom psykiatere betegner deres medikamenter som en løsning på lives problemer, så gør de på lang sigt kun tingene værre.

En virkelig løsning er først at blive bedre informeret omkring de risici, psykiatrisk behandling indebærer, især psykiatrisk medicin. For mere information om bivirkninger, se hjemmesiden www.cchrint.org/psychdrugdangers.

Så hvis psykiatrisk behandling ikke er løsningen, hvad skal man så gøre?

Ifølge førende eksperter lider de fleste mennesker med psykiske problemer faktisk af ikke-psykiatriske fysiske lidelser, som kan medføre følelsesmæssig stress.

Man kan få en grundig fysisk undersøgelse af en kompetent læge (ikke en psykiater) for at se, om der er en underliggende skade eller sygdom, der kunne medføre følelsesmæssige problemer.

Det er op til dig, at insistere på det – det er trods alt dit helbred, der står på spil. Hvis din læge ikke kan eller vil udføre en sådan undersøgelse, så få ham til at henvise dig til en anden, der kan.

Som neurolog professor Malcolm Hopper, ledende videnskabelige rådgiver for Foreningen af Engelske Veteraner fra Golfkrigen anbefaler: ”Ethvert fysisk symptom, ethvert symptom bør undersøges for fysiske kilder, før man skrider til psykiatri. Gør man ikke det, er det næsten sikkert, at nogen med et reelt fysisk symptom, vil blive stemplet med et psykiatrisk symptom, som er falsk.”

Hvis du gerne vil holde op med at tage psykiatrisk medicin, er det meget vigtigt, at du gør det under tilsyn fra en kvalificeret, kompetent læge.

Link til alternativer: http://www.cchrint.org/alternatives/

Et udvalg af udtalelser fra militæreksperter om at søge ikke-psykiatrisk støtte omfatter disse:

  • ”Det væsentligste for soldater – og ikke kun soldater, men alle der lider af en eller anden form for såkaldt ’psykisk sygdom’ – er, at der er håb. Der er håb derude. Der er løsninger derude. Der er ting, du kan gøre for at få dit liv tilbage, for ikke at få selvmordstanker, for ikke at tage dit eget liv, men få dit liv tilbage, for at rense din krop og for at blive den person, du plejede at være. Der findes altid en løsning til enhver situation, og den er derude, hvis du leder efter den. Og den omfatter ikke psykiatrisk medicin.” – Dr. Edward F. Group III, grundlægger og direktør for Global Healing Center, forhenværende soldat i hærens infanteri
  • ”Jeg ønsker, at disse soldater skal vide ved, at der findes folk, som bekymrer sig om dem. Og jeg ønsker, de skal vide, at vi fortsætter med at fortælle sandheden omkring disse medikamenter og siger, at det må høre op. De har brug for at blive behandlet korrekt. De har brug for at blive behandlet som mennesker; ingen eksperimenter og ingen mishandling, som gruppen af psykiatere således har udøvet. Jeg vil gerne opleve, at disse soldater får den respekt, de fortjener, og de fortjener den i høj grad.” – Joyce Riley, sygeplejerske, tjente som en kaptajn i de amerikanske styrker til støtte for Operation Desert Storm
  • ”Til de soldater, der stadig gør tjeneste: Før i tager nogen medicin i munden, så læs, hvad der står skrevet om den, læs bivirkningerne. Og vid, at det formentlig ikke er en løsning, og at det vil være med til at forhindre noget, I er nødt til at gøre, nemlig at bearbejde jeres situation og elske de mennesker, der er omkring jer, og modtage den kærlighed og prøve at dele den med jeres soldaterkammerater.” – Joel Kort, Forhenværende marineinfanterist, korporal og militærlæge i kampzoner
  • ”Så hvad er løsningen? Fjern psykiatrien fra det psykiske sundhedsområde. De bør ikke styre det … Hvorfor er psykiatrien ikke blevet frataget kontrollen med dette område? Fyret. Smidt ud af militæret? Enhver anden, enhver privat virksomhed, der bliver ved med at fejle, vil blive frataget sit lederskab.” – Bart Billings, Ph.d., pensioneret oberst og forhenværende militærpsykolog
DOWNLOADS